Tech

05.08.2024. 10:15

DigitalTrends

Autor: Nova ekonomija

Lenovo tvrdi da baterija njihovog novog laptopa „drži“ neverovatnih 29 sati

Foto: Pixabay

Tech

05.08.2024. 10:15

Lenovo je najavio svoj novi laptop, ThinkPad T14s Gen 6, za koji tvrde da može izdržati čak 29 sati lokalne reprodukcije video sadržaja. Ovaj impresivan rezultat postignut je zahvaljujući Qualcomm Snapdragon X Elite čipu, koji omogućava izvanredne karakteristike same baterije.

Informacija o trajanju baterije prvo se pojavila na zvaničnom ThinkPad Weibo nalogu.

Međutim, na američkom sajtu Lenova, ovaj podatak nije eksplicitno naveden. Umesto toga, kompanija navodi „pravu višednevnu autonomiju“, definišući jedan dan kao 24 sata. Moguće je da će tačan broj sati biti naglašen (ili preciziran) u budućim marketinškim kampanjama, piše DigitalTrends.

Važno je napomenuti da testovi lokalne reprodukcije video sadržaja često ne odražavaju realne uslove korišćenja laptopa. U stvarnom životu, korisnici koriste laptopove za pretraživanje interneta, rad na dokumentima i druge zadatke koji troše više energije.

Ipak, uređaji sa Snapdragon čipsetom pokazali su se veoma efikasnim na nezavisnim testovima trajanja baterije. Na primer, HP OmniBook X tvrdi da može da traje do 26 sati lokalne reprodukcije video sadržaja, dok su testovi pokazali 13 sati i 37 minuta pretraživanja interneta i 22 sata i četiri minuta video reprodukcije.

Ako su Lenovo testovi tačni, ThinkPad T14s Gen 6 bi mogao da traje čak i duže.

Osim izuzetnog trajanja baterije, novi ThinkPad dolazi sa Qualcomm Adreno GPU, 32 GB RAM-a, 1 TB skladišta i 14-inčnim IPS ekranom.

Laptop je dizajniran za profesionalnu upotrebu, idealan za zadatke kao što su video transkodiranje, analiza velikih podataka i programiranje.

ThinkPad T14s Gen 6 nudi bogat izbor portova, uključujući dva USB-A, dva USB-C porta, HDMI 2.1 port i opcioni Nano SIM slot. Takođe poseduje čitač otisaka prstiju i infracrvenu kameru za biometrijsku autentifikaciju.

Cena ovog modela na američkom tržištu iznosi 1.754 dolara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.