Srbija

05.08.2024. 17:11

Autor: Katarina Pantelić

Firma koja rekonstruiše fontanu na Trgu Nikole Pašića 8,3 miliona evra za rekonstrukciju „Galeta Muškatirovića“

Foto: Wikimedia - Miomir Magdevski

Srbija

05.08.2024. 17:11

Sekretarijat za investicije Grada Beograda dodelio je ugovor vredan 978,5 miliona dinara bez PDV-a (preko 8,3 miliona evra) grupi ponuđača za rekonstrukciju objekata u kompleksu Sportsko rekreativno poslovnog centra „25. maj – Milan Gale Muškatirović“.

Grupa ponuđača koju čine Alex E&C, Musculus, Alp Complete, preduzeće Beling dooo, Geosystem, Largotel i Alveco Construction dobili su posao na tenderu raspisanom krajem maja tekuće godine.

Firma Alex E&C je poznata javnosti po tome što je dobila tender za rekonstrukciju bazena u Sportskom centru Tašmajdan, ali i po tome što je jedna od šest firmi koja učestvuje u rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, tačnije zadužena je za rekonstrukciju fontane.

Prethodno, za radove na uređenju bazena i nabavku opreme za potrebe Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Alex E&C je dobila nešto više od 202,9 miliona dinara (sa PDV-om).

Firma je dobila i posao za sanaciju i rekonstrukciju otvorenih bazena na „Sajmištu“ u Novom Sadu, projektovanje i izgradnju Akva parka u Boru, a angažovana je i kao jedan od izvođača za rekonstrukciju starog termalnog bazena na Paliću, kao i po tome što je deo konzoricjuma koji je učestvovao na proširenju sistema za napajanje vodom Akva parka u Ubu.

Firma Alex E&C je bila zadužena i za nabavku peći za saunu sa ugradnjom za Sportsko-rekreativni centar Kolubara u Lazarevcu, za koju je tender raspisala Elektroprivreda Srbije, a vrednost ugovora bila je 104.958 dinara bez PDV-a.

Firma Alex Engineering & Construction (Alex E&C) osnovana je 22. marta 2007. godine, a bavi se specifičnim građevinskim radovima, vidi se iz podataka sa Agencije za privredne registre.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji na Portalu javnih nabavki, kompleks SRPC „Milan Gale Muškatirović“ koji se nalazi na Dorćolu izgrađen je u periodu od 1971-1974. godine, a autor je arhitekta Ivan Antić.

Kompleks se sastoji iz više funkcionalnih celina namenjenih sportu i poslovanju, odnosno zatvorenog bazena, male sportske sale sa dečijim bazenom, restoranom „Dunavski cvet“, salom za vežbanje i pratećih tehničkih prostorija.

U kompleksu se nalazi i deo sa svlačionicama, ali i otvoreni plivački bazen.

Poslednja rekonstrukcija kompleksa rađena je 2010. godine, kojom su bili obuhvaćeni otvoreni i zatvoreni plivački bazeni sa pratećim sadržajima i tehnički blok.

Napravili plići bazen: Tašmajdan dobio 240 miliona dinara za novu rekonstrukciju bazena

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.