Srbija

31.03.2017. 20:54

NE

Autor: Nova Ekonomija

Ekonomski fakultet svečanom akademijom obeležio 80 godina od osnivanja

Srbija

31.03.2017. 20:54

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, prva visoko-obrazovna ustanova u Srbiji u oblasti ekonomije, danas je svečanom akademijom obeležio jubilej – 80 godina od osnivanja.

„Duboko poštovanje javnosti Ekonomski fakultet zavređuje školovanjem blizu 50.000 diplomiranih ekonomista, skoro 4.000 magistara nauka ili mastera i 800 doktora nauka. Ekonomski fakultet je primer koji jasno pokazuje da glavna snaga jedne obrazovne institucije ne leži ni u građevinama, ni u nastavnicima, ni u sadašnjim đacima. Njena snaga leži u generacijama đaka koje je ta institucija iznedrila i koje će iznedriti, u bivšim, sadašnjim i budućim stručnjacima koji pronose slavu svoje škole i poverenje u nju na svojim radnim mestima doprinoseći napretku sredine u kojoj delaju i žive“, istakao je dekan fakulteta Branislav Boričić na svečanoj akademiji, koja je upriličena u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Fondacija Profesor dr Ljubice Škaro Vidojević i dr Obrada Vidojevića nagradila je novčanim nagrada od 250, 300 i 400 eura najbolje studente Ekonomskog fakulteta sa prosečnom ocenom 10: Anđeliju Kocić, Saru Kasapović, studente treće godine, Danicu Pavlović i Dušana Savića, studente četvrte godine, Andreu Mičukić, studentkinju master studija. 

Nagradu je dobio i najbolji student doktorskih studija Mladen Stamenković, koji ima prosečnu ocenu 9,78.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.