Srbija

01.04.2017. 10:54

Srna

Autor: Nova Ekonomija

U aprilu sastanak o deobi preostale 51 nekretnine bivše SFRJ u inostranstvu

Srbija

01.04.2017. 10:54

Mešoviti komitet zemalja naslednica bivše Jugoslavije, koji treba da razmatra pitanje deobe preostale 51 nekretnine bivše SFRJ u inostranstvu, vredne 110,6 miliona dolara, najverovatnije će krajem aprila održati sastanak u Beogradu.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je da tačan datum sastanka još nije utvrđen i da su u toku konsultacije, ali da je bilo ideja da to bude krajem aprila ili sredinom maja.

Odalović je za Politiku“ rekao da na beogradskom sastanku nije realno očekivati i konačan dogovor o preostalim nekretninama, ali da, ipak, očekuje napredak u deobi nekih objekata. List navodi da posao koči i činjenica da imovina još nije u potpunosti popisana. 

Naredni beogradski sastanak Međunarodnog komiteta trebalo bi da „pogura“ prodaju pet najvrednijih objekata u Njujorku, Tokiju, Bernu i Bonu, čija se vrednost procenjuje na 70 miliona dolara. 

U Njujorku se nalaze dve najatraktivnije nekretnine, od kojih je jedna šestosobni dupleks apartman na Park aveniji, na koji su, prema pisanju američke štampe, „bacile oko“ i filmske zvezde Robert de Niro i Džek Nikolson. 

Bivša Jugoslavija je širom sveta imala 123 diplomatsko-konzularna predstavništva, rezidencije i stana i do sada su, prema Aneksu B Ugovora o pitanjima sukcesije, podeljene 72 nekretnine. Srbija je dobila 30, Hrvatska 18, Slovenija i BiH po 10, a Makedonija četiri objekta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.