Tech

07.08.2024. 15:08

Android Authority

Autor: Nova ekonomija

YouTube testira „slika u slici“ reklamiranje – da više ne bi dosađivao korisnicima

Reklame će se emitovati u manjoj slici u okviru glavnog sadržaja

Foto: Pixabay

Tech

07.08.2024. 15:08

YouTube uvodi novi format reklama, koji će skratiti prekide tokom emitovanja video snimaka. Novi format omogućava prikazivanje reklama u „picture-in-picture“ (PiP) odnosno „slika u slici“ obliku, što znači da će korisnici moći da nastave sa gledanjem emitovanja sadržaja dok se reklama istovremeno prikazuje u manjem prozoru.

Gledaoci više neće biti preusmereni sa sadržaja na reklamu preko celog ekrana, već će moći da nastave sa gledanjem, na primer, uživo prenosa u manjem prozoru dok reklama traje.

Kreatori sadržaja će moći da biraju novi format reklama iz svojih podešavanja monetizacije i postave ga kao podrazumevani za sve buduće lajvstrimove, piše Android Authority.

Kreatori koji monetizuju svoj kanal bez prava na upravljanje sadržajem, moći će da podešavaju mid-roll reklame kao podrazumevanu opciju za buduće lajvstrimove.

Takođe, moći će da prate prihod od reklama iz emitovanja uživo i repriza na svojoj stranici za analitiku.

Iako ovaj test ukazuje na to da YouTube razume koliko su njegovi oglasi iritantni, spekuliše se da bi PiP reklame mogle da odvrate korisnike od korišćenja blokatora reklama na sajtu.

Novi format reklama će biti dostupan samo određenim korisnicima na određenim uređajima, a korišćenje PiP oglasa može se očekivati u narednim mesecima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.