Srbija

03.04.2017. 15:47

Autor: Nova Ekonomija

Obradović: Dveri će tražiti poništavanje izbora zbog neregularnosti

Srbija

03.04.2017. 15:47

„Predstavnici Dveri u RIK-u tražiće poništavanje predsedničkih izbora i nove izbore zbog velikog broja izbornih neregularnosti. Dovoljno je antiustavno uputstvo RIK-a o načinu glasanja na KiM da ovi izbori budu poništeni i ponovljeni, a da ne govorimo o neviđenom medijskom mraku i cenzuri“, izjavio je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri. 

 „Ovo su bili krajnje nepošteni izbori u kojima je kandidat vlasti imao 92% zastupljenosti na velikim medijima, nije bilo nikakvih duela niti sučeljavanja između kandidata, dok se o opoziciji moglo čuti samo iz napada vlasti. Usled ukidanja Nadzornog odbora Narodne skupštine Republike Srbije i REM-a, ni jedna državna institucija nije pratila regularnost ovih izbora i time je vlastima dozvoljeno da rade šta hoće“, ocenio je Obradović.

„Vraćam se u Narodnu skupštinu i jedva čekam izbor nove Vlade na čelu sa novom ikebanom koju će postaviti Aleksandar Vučić. Do tada, Srbijom će više meseci vladati Vučić i kao predsednik i kao predsednik Vlade. Mi smo izvukli i jednu bitnu pozitivnu činjenicu sa ovih izbora: vlast je izgubila 10% glasova. Podsećam javnost da je Aleksandar Vučić bio kandidat kompletne vladajuće većine koja  je imala u zbiru 65% glasova na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. I dalje je pitanje da li Vučić ima 50%, dok drugih 50% pripada opoziciji“, tvrdi Obradović.  

Obradović je u saopštnju rekao da su Dveri već pokrenule pripreme za beogradske izbore i vanredne parlamentarne izbore, koji će se verovatno održati u istom terminu.

„Nisam zadovoljan svojim rezultatom. Podneću izveštaj Glavnom odboru Srpskog pokreta Dveri koji me je kandidovao. Imao sam najbolji predsednički program i najozbiljniju kampanju, ali trenutno je prevladalo rijaliti društvo i građani Srbije su se opredelili za liniju manjeg otpora“, zaključio je Boško Obradović

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.