Svet

04.09.2013. 10:06

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Javni dug Belgije 375 milijardi evra

Svet

04.09.2013. 10:06

Javni dug Belgije u julu iznosio je 375,478 milijardi evra, saopštila je nacionalna agencija za praćenje državnog duga.
Ukupan neto dug Belgije, koji podrazumeva bruto dug bez portfolia vrednosnih papira i finasijskih plasmana, iznosio je krajem jula ove godine 360,358 milijardi evra,što je za 2,033 milijardi manje nego u junu 2013, preneli su belgijski elektronski mediji.
Smanjenje duga u julu posledica je većeg neto suficita finasiranja u iznosu od 2,023 milijarde evra kao razlitih tehničkih faktora. 
Dug institucija kada država interveniše smanjen je za 306.291 evro dok du krediti namenjeni javnoj administraciji povećan za 10 miliona evra. 
Odgovorni iz belgijskog Trezora, međutim, upozoravaju da bi javni dug mogao rasti iz meseca u mesec, i da mesečno stanje nije uvek odraz stanja na godišnjem nivou.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Svaka cast,izabrali ste pravog za vertikalne analize,jer svakoga dana progresivno idemo napred. Gospodo,osvanuce i taj dan kada ce nam reci da dugujemo dvesta milijardi. To Miroljube,pokazi svima ko je vojvoda,ti to mozes,prosao si pravu formaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.