Srbija

04.04.2017. 15:56

N1

Autor: Nova Ekonomija

Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata u Čačku protestovalo zbog diktature

Srbija

04.04.2017. 15:56

Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata u Čačku protestovalo je danas u centru grada zbog rezultata predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Njima su se pridružili i brojni profesori srednjih škola, kao i građani koji su zajedno sa njima demonstrirali na gradskom tgu i nakon toga išli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. 

Učesnici protesta su se posebno zadržali ispred zgrade lokalne samouprave, kao i ispred sedišta gradske organizacije SNS-a gde su uzvikivali „Ua, Vučiću“, „Vučiću, lopove“, „Hoćemo posao“.

Učenici i studenti nosili su transparente na kojima je pisalo „Stop diktaturi“, „Preuzmi odgovornost, a ne sendvič“, „Sloboda medija“, „Vučić nije moj predsednik“. 

Među okupljenima bili su i članovi Pokreta srpske omladine, a pojavio se i predsednik Dveri Boško Obradović koji je rekao novinarima da je došao kao građanin da podrži učenike i studente. 

Na gradskom trgu bila su i dva učenika srednje Ekonomske škole koji su držali transparente na kojima je pisalo „Podrška za Vučića“ i „Vučić predsednik“. 

Na protestu, koji je prošao bez incidenata, nije bilo nikakvih govora. Nije primećeno prisustvo policije. 

Čačanski učenici i studenti zakazali su današnji protest putem društvenih mreža u znak podrške kolegama koji protestuju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.