Srbija

05.04.2017. 09:14

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Gojković: Vučić preuzima funkciju predsednika Srbije 31. maja

Srbija

05.04.2017. 09:14

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da 31. maja Aleksandar Vučić treba da preuzme funkciju predsednika Srbije, a da će novog premijera Srbija dobiti u junu.

Ona je za RTS rekla danas da 31. maja ističe mandat aktuelnom predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću i da će Vučić do tada položiti zakletvu čime počinje njegov predsednički mandat.

Kako je objasnila, Vučić će po preuzimanju funkcije predsednika Srbije obaviti konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i zatim poveriti mandat novom premijeru koji ima većinu u Skupštini.

Gojković je ukazala da u parlamentu postoji većina koja je vrlo stabilna i da je uz Srpsku naprednu stranku čine sve one partije koje su stale uz predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića.

„Očekujem da u junu dobijemo novog mandatara“, rekla je Gojković i dodala da će to biti sigurno neko ko podržava reformski kurs za koji je Srbija i glasala.

Ona je rekla da će Skupština uskoro nastaviti sednicu koja je prekinuta zbog izborne kampanje.

„Sednica će uskoro biti nastavljena tamo gde smo i počeli. Treba da završimo utvrdjivanje dnevog reda i da raspravljamo isključivo o zakonima, a zatim i da glasamo. Ta sednica će biti vrlo kratka“, rekla je Gojković.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.