Svet

05.04.2017. 09:28

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Severna Koreja ispalila balističku raketu u Japansko more

Svet

05.04.2017. 09:28

Severna Koreja ispalila je balističku raketu u Japansko more, dan uoči sastanka američkog i kineskog predsednika na kome će severnokorejski nuklearni program biti jedna od glavnih tema razgovora.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je raketa bila srednjeg dometa i da je pala na oko 60 kilometara od mesta lansiranja, a Ministarstvo spoljnih poslova je oštro osudilo njeno lansiranje i navelo da to predstavlja „pretnju miru i stabilnosti celog sveta“.

Raketa je ispaljena nekoliko dana pošto je Severna Koreja zapretila međunarodnoj zajednici uzvratnim merama zbog sankcija koje su protiv nje uvedene.

Američka vojska je potvrdila da se radi o balističkoj raketi srednjeg dometa tipa KN.15 koja ne predstavlja nikakvu pretnju za Severnu Ameriku.

Američki državni sekretar Reks Tilerson ocenio je, u odvojenom saopštenju, da su SAD dovoljno govorile o Severnoj Koreji. 

„Nećemo davati druge komentare“, rekao je on.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.