Srbija

05.04.2017. 15:12

Autor: Nova Ekonomija

Radnici Goše: Protestovaćemo u Beogradu, ako nas ne prime ministri

Srbija

05.04.2017. 15:12

Predsednik štrajkačkog odbora radnika fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke Milan Vujičić negirao je tvrdnju slovačkog direktora Ivana Hejmšilda da je zaposlenima u poslednjih šest godina u proseku isplaćeno 77,5 odsto plata.

„To je apsolutno netačno“, rekao je Vujičić i dodao da su mu na ime neisplaćenih zarada poslodavac duguje oko 650.000 dinara, a da mu plata ne prelazi 25.000 dinara. 

„Da su isplaćivali toliko kako kaže, kako bi dug mogao da dogura to tog iznosa“, upitao je on.

Vujičić je rekao i da se radnici nisu sastali sa novim vlasnikom, niti su imali sa njim bio kakav kontakt. 

„Nismo se čuli, čak ni sa starim vlasnikom, niko se nije čuo sem rukovodstva. Niko neće da razgovara sa nama“, kazao je.

Kako je N1 juče pisao, firma Lisnart holdings limitid sa Kipra novi je vlasnik Goše na koju je slovačka firma Žos Trnava prenela 100 odsto kapitala i imovine.

Hejmšild je u izjavi za današnji slovački list DenjikN rekao da je prodaja Goše jedino rešenje jer slovačka fabrika ŽOS Trnava, kao vlasnik, više nije u stanju da dotira to srpsko preduzeće. 

„Poslednjih šest godina u proseku smo plaćali 77,5 odsto plata. U rukovodstvu preduzeća su uglavnom srpski menadžeri i do sada niko nije kazao da je zbog toga nezadovoljan“, rekao je on. 

Vujičić je rekao da će radnici nastaviti sa štrajkom, i da će, ukoliko im lokalna samouprava ne dogovori sastanak sa Ministarstvom privrede ili Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike, protestovati u Beogradu.

„To onda neće biti socijalni protest, nego politički. Kad se ode u Beograd, svašta može da se desi, ja ne mogu da kontrolišem 350 radnika i da garantujem za njih. Dovedeni smo u situaciju da ne znamo gde smo i nazad nemamo kuda“, kazao je on.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.