Srbija

05.04.2017. 16:36

N1

Autor: Nova Ekonomija

Agencija za borbu protiv korupcije demantovala Rodoljuba Šabića

Srbija

05.04.2017. 16:36

Agencija za borbu protiv korupcije demantovala je u sredu da je povereniku za informacije od javnog značaja postavila „specijalne uslove“ za uvid u podatke o imovini gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je u utorak da je akt Agencije za borbu protiv korupcije o postavljanju „specijalnih“ uslova za uvid u podatke o imovini gradonačelnika Beograda „neprihvatljiv i pravno neodrživ“.

Agencija je u saoštenju navela da je povereniku uputila odgovor na predlog za sprovođenje administrativnog izvršenja rešenja u vezi sa predmetom gradonačelnika Siniše Malog, koje je predložila novinarka portala „Pištaljka“, sa taksativnim navodima koje su tvrdnje o neobjavjivanju podataka netačne.

Agencija je „posebno jasno predočila koji su podaci i zbog čega klasifikovani kao strogo poverljivi. Iz reakcije poverenika može se nedvosmisleno zaključiti da je razumeo razloge Agencije budući da je podatke iz odgovora Agencije i sam zaštitio u svom obraćanju javnosti“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da Agencija nije isključila mogućnost da neko od Šabićevih saradnika ima uvid u dokumente.

„Pogrešno je pretpostavljeno i da su podaci o prihodima i imovini iz Izveštaja o imovini i prihodima bilo kog funkcionera, pa i gradonačelnika, klasifikovani kao strogo poverljivi. U svom odgovoru na zahtev poverenika Agencija je jasno navela da je na osnovu njegovog naloga iz rešenja zaštitila određene podatke iz predmeta i posebno istakla da ima i dokumenata koji su zaštićeni na osnovu unutrašnjih i međunarodnih pravnih normi“, navedeno je u saopštenju.

Agencija za borbu protiv korupcije je navela danas da je presedan nepravedno optuživati taj nezavisni državni organ, za nesaradnju sa drugim državnim organima, kao i sa poverenikom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.