Svet

06.04.2017. 10:04

B92

Autor: Nova Ekonomija

Ubijeni policajci i ranjen beskućnik u dva napada u Rusiji

Svet

06.04.2017. 10:04

U dva napada, koji su se u poslednjih 48 sati desila u Astrahanu, ubijena su dva policajca, a jedna osoba je povređena u eksploziji kod škole u Rostovu na Donu.

Prema najnovijim informacijama povređen je beskućnik, a ne radnik obezbeđenja kako su ruski mediji prvobitno javili.

Mediji javljaju da je do eksplozije došlo nedaleko od škole kada je čovek sa zemlje podigao eksplozivnu napravu.

„Beskućnik je našao paket na ulici oko 6.30 po lokalnom vremenu i odlučio da proveri njegov sadržaj. Eksplozija se desila kada je hteo da uključi baterijsku lampu u kojoj je bio smešten eksploziv. Ruka mu je potpuno razneta“, rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Tas. 

„Muškarac je podigao sumnjivi objekat koji je eksplodirao. Prsti su mu potpuno razneti, a zadobio je i povrede stomaka. Prebačen je u bolnicu“, navode Ria novosti. 

Tas navodi da je bomba bila „maskirana“ kao ručna baterija. Škola je otkazala nastavu, a oblast je evakuisana. 

U napadima u gradu Astrahan na jugu Rusije su ubijena dvojica, a povređena trojica pripadnika ruske Nacionalne garde. 

„Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kada su pokušali da zaustave kola radi provere dokumenata. Napadači su pobegli sa lica mesta“, rekao je portparol policije u Astrahanu za agenciju Tas. 

Prema ranijim izvestajuma, u utorak su neindentifikovani naoružani muškarci napali dvojicu saobraćajnih policajaca koji su izašli na teren zbog saobraćajne nesreće. Jedan policajac je odmah umro, a za napad su osumnjičena četvorica muškaraca za kojima je raspisana poternica. 

Portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk izjavila je da je policija u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom „eliminisala“ trojicu muškaraca osumnjičene da su ubili policajce u Astrahanu. 

„Jutros prilikom istrage, policija je u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom i ruskom saveznom službom za bezbednost (FSB) pronašla i eliminisala tri osobe“, rekla je Volk. Podsetimo, u ponedeljak je izveden napad na metro stanicu u Sankt Peterburgu, kada je u ekplozijama ubijeno 14 ljudi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.