Srbija

16.08.2024. 15:35

Beta

Autor: Nova ekonomija

Komnenić (EDS): Potrošnja struje povećana za 30 odsto

Foto: Pixabay

Srbija

16.08.2024. 15:35

Vršilac dužnosti direktora Elektrodistribucije Srbije (EDS) Biljana Кomnenić izjavila je danas da je elektrodistributivni sistem u zemlji stabilan, iako je potrošnja električne energije za oko 30 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Кomnenić je u Kraljevu, tokom obilaska radova na reviziji trafostanice „Kraljevo 2“ kazala da potrošnja struje u avgustu manja nego u julu.

Ocenila je da elektroenergetski objekti dobro funkcionišu i pored toga što su prosečne temperature i za oko 15 stepeni više nego u istom periodu 2023. godine.

„Navigacija u automobilu nam je zakazala zbog velike vrućina, pa me još više raduje što naše trafostanice, u kojima ima i osetljive opreme, pokazuju pouzdanost i u ovim tropskim danima. Bez obzira na to, ekipe su spremne da reaguju ako za to bude potrebe“, rekla je Кomnenić, saopštio je EDS.

Komnenić je obišla radove na reviziji 10 kilo-volti postrojenja trafostanice „Kraljevo 2“ iz 1979. godine, čiji je cilj održavanje sigurnosti i funkcionalnosti elektroenergetskog sistema.

Navedeno je da je to jedna od važnijih trafostanica u Kraljevu, jer se sa nje napaja industrijska zona, Opšta bolnica „Studenica“ i uži centar grada.

Polugodišnji izveštaj: Dobit EPS-a 32,8 milijardi, neophodno ubrzanje projekata

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.