Svet

15.04.2017. 18:53

B92

Autor: Nova Ekonomija

‘Epl’ želi da kupi ‘Dizni’ i da napravi kompaniju vrednu preko bilion dolara

Svet

15.04.2017. 18:53

Šuška se da bi Epl mogao da kupi Dizni. Za to bi trebalo da skupi bar 200 milijardi dolara, a ovim bi se rodila najveća kompanija tog tipa ikada.

Ukoliko bi se ostvarilo ovo preuzimanje, ta nova kompanija vredela bi preko bilion dolara i imala gotovo neograničenu mogućnost kada je reč o sadržajima i tehnologiji u svetu.

Spekulacije je pokrenuo RBC Capital Markets, koji navodi da cela priča ipak počinje i završava se oko poreskih nevolja koje ima Epl, odnosno olakšica koje su mu obezbedile neke zemlje. 

„Naravno, investitori će pažljivo posmatrati i reagovati ukoliko se ovo razmatranje ispostavi kao tačno“, rekli su analitičari RBC Stiven Kahal i Leo Kulp. 

Spoj Epl- Dizni bio bi glavni konkurent moćnom Netfliksu, posebno imajuću u vidu kompanije koje ima dizni Star Wars,Mouse House, na primer) i Eplove korisničke baze, komentarišu analitičari. 

Uz to, Eplove mušterije koje koriste napredne tehnologije i iskustva plus Diznijevi zabavni parkovi, ESPN, BAM tech, plus tematski parkovi … 

U prilog ovim glasnima ide i izjava šefa Epla Tima Kuka da su otvoreni za akviziju bilo koje veličine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.