Srbija

18.04.2017. 11:39

Autor: Nova Ekonomija

Ministar Dušan Vujović ide na prolećno zasedanje MMF-a i Svetske banke

Srbija

18.04.2017. 11:39

Ministar finansija Dušan Vujović prisustvovaće ove nedelje tradicionalnom prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke koje će se održati u Vašingtonu, prenosi Beta.

Guverneri centralnih banaka, ministri finansija i predstavnici najvažnijih finansijskih institucija okupiće se u sedištu MMF i Svetske banke kako bi učestvovali na susretima koji zvanično traju od 20. do 23. aprila.

Vujović će se tokom trajanja skupa sastati sa zamenikom izvršnog direktora MMF-a Tao Zangom i direktorom MMF-a za Evropu Polom Tomsenom.

Razgovaraće i sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Sirilom Milerom, direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin i izvršnim direktorom Svetske banke Vernerom Gruberom koji u Bordu direktora te institucije predstavlja i Srbiju.

Najavaljeno je da će ministar finansija Srbije govoriti na Trećoj međunarodnoj konferenciji o porezima koju organizuju MMF i Svetska banka i učestvovati u radu Razvojnog komiteta Svetske banke, kao i na okruglom stolu ministara i guvernera Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.