Svet

04.09.2024. 10:07

Financial Times

Autor: Nova ekonomija

Aplikacije za upoznavanje dobijaju „suflere“ za bolje flertovanje

Foto: Freepik.com

Svet

04.09.2024. 10:07

Vodeće aplikacije za upoznavanje, kao što su Tinder, Hinge, Bumble i Grindr, trenutno rade na razvoju AI alata koji će korisnicima pomoći u pisanju boljih poruka za upoznavanje i „probijanje leda“, odnosno uspostavljanju novih veza. Ove kompanije veruju da će personalizovani saveti od strane AI četbota ponovo privući razočarane korisnike na njihove platforme.

Grindr, na primer, razvija AI asistenta nazvanog „Grindr Wingman“ koji će korisnicima pomagati u prevazilaženju najvećih izazova onlajn upoznavanja, kao što su pronalaženje pravih reči za početak razgovora i davanje saveta na osnovu jedinstvenih profila korisnika.

Cilj je da se olakša napor koji onlajn upoznavanje može zahtevati, odnosno „svaljivanje“ dela tog tereta na AI sisteme, piše Financial Times.

Tinder, poznat po tome što je popularizovao koncept prevlačenja levo ili desno za izbor potencijalnih partnera, isto je najavio da planira korišćenje AI tehnologije za podršku korisnicima, tokom celog procesa upoznavanja, u narednih 12 meseci.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada industrija onlajn upoznavanja beleži znaan pad broja novih korisnika, a mnoge aplikacije se bore sa fenomenom „umora od dejting aplikacija“.

Jedan od zanimljivih AI alata koji je već u fazi testiranja je onaj koji automatski bira najbolje fotografije za korisničke profile. Bumble takođe radi na sličnom rešenju, dok Hinge planira lansiranje četbota koji će pružati povratne informacije na odgovore korisnika na njihova poznata pitanja.

U industriji vrednoj milijarde dolara, koja se suočava sa pritiskom da ponovo poveća broj korisnika, AI je postao ključna komponenta u pokušaju da se korisnicima ponudi personalizovanija i efikasnija iskustva u potrazi za ljubavlju.

Ipak, neki stručnjaci ostaju skeptični, tvrdeći da ljubav ne može biti svedena na efikasan algoritam, već ostaje nepredvidiv splet sudbine.

Makron nudio Durovu da Telegram preseli u Pariz?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.