Srbija

11.09.2024. 10:24

Saopštenje, BG Sajam

Autor: Nova Ekonomija

Beogradski sajam će ove jeseni ugostiti 20 postavki

Beogradski Sajam BeogradskiSajam

Beogradski Sajam

Srbija

11.09.2024. 10:24

Beogradski sajam će biti domaćin 15 sopstvenih postavki i još pet događaja na kojima je suorganizator od septembra do kraja decembra ove godine, a već prva postavka će biti od 18. do 20. septembra, saopštilo je ovo preduzeće.

Od 18. do 20. septembra u programu je 44. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije (GRAFIMA) – sajamska manifestacija namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji.

U isto vreme održavaju se Sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EKSPO i Sajam pakovanja PAK AM.

Nakon toga, u netradicionalnom terminu, od 1. do 6. oktobra, održava se jubilarni 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji predstavlja celokupnu drvnu industriju.

Takođe, u istom terminu, ali jedan dan kraće, održava se i 60. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

„Potom, od 14. do 16. oktobra na programu je poznati tandem – 19. Međunarodni sajam energetike, najveći regionalni skup kompanija, korporacija i institucija u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, te obnovljivim izvorima energije i rudarstvom i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR“, dodaje se u saopštenju.

Od 19. do 27. oktobra. održaće se jedan od najvećih kulturnih događaja posvećenih knjizi u Evropi, 67. Međunarodni beogradski sajam knjiga, na kom će ovogodišnji počasni gost biti Kuba.

Uporedo sa Sajmom knjiga održava se komplementarni 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, koji promoviše učenje kao doživotni proces i ukazuje na značaj školovanja i usavršavanja.

Tokom trajanja prethodnih manifestacija, ali od 24. do 26. oktobra, održava se i 47. Međunarodni sajam medicine i stomatologije, najveća je manifestacija u svojoj oblasti u regionu.

„Sledi, 18. Sajam etno hrane i pića ulepšaće poslednji mesec u godini, i to od 5. do 8. decembra. Radi se o već dobro poznatoj smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način“, navodi Sajam.

U istom terminu održava se 38. EXPO-ZIM, za ljubitelje zimskih sportova i turizma, koji na jednom mestu mogu da pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

Poslednja ovogodišnja manifestacija u organizaciji Beogradskog sajma je 62. Novogodišnji vašar.

Paralelno sa manifestacijama Beogradskog sajma, održavaće se i čitav niz onih kojima je Sajam „samo“ suorganizator, domaćin ili logistička podrška.

Prva među njima, od 22. do 24. novembra, je 3. Wine Vision by Open Balkan – Vinska vizija otvorenog Balkana, najveći sajam vina jugoistočne Evrope.

Početak decembra obeležiće:

  • Sajam Voda, manifestacija posvećena svim segmentima vodoprivrede (4 – 6. decembar);
  • Međunarodni sajam „Garden Expo Balkan 2004“, posvećen baštenskoj galanteriji (4 – 7. decembar)
  • 55. Međunarodni kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju (11 – 13. decembar)

Ovu godinu, od 12 – 14. decembra, u ovom segmentu završava već legendarni 17. Festival nauke sa centralnom temom „Evolucija ideja – koncept koji osvetljava neprekidni proces transformacije i razvoja naučnih misli i teorija kroz vreme“.

Danas se obeležava Svetski dan sajmova

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.