Lifestyle

26.09.2024. 14:19

YourWay

Autor: Nova ekonomija

Otkrivamo vam najpovoljnija putovanja na daleke destinacije

Foto: Pexels.com

Lifestyle

26.09.2024. 14:19

Na našem turističkom tržištu sve su popularnija putovanja na daleke destincije. Ovaj trend je nastavljen u godinama nakon Covid-a zbog sve viših cena putovanja po Evropi. Neke od najpopularnijih destinacija kod naših agencija su Tajland, Vijetnam, Kuba, Meksiko, Zanzibar, Maldivi, Dominikanska Republika, Sejšeli, Maroko, Mauricijus i mnoge druge… Danas Vam predstavljamo tri trenutno najpovoljnija aranžmana za daleke destinacije ove godine.
Putovanje na Tajland: Otkrijte Čarobni Puket

Ako tražite destinaciju koja nudi egzotične plaže, neverovatne prirodne lepote, bogatu kulturu i uzbudljive aktivnosti, ostrvo Puket na Tajlandu je pravi izbor. Kao najveće ostrvo Puket je sinonim za luksuzan odmor, avanturu i opuštanje. Ovo je mesto gde snovi postaju stvarnost, a svaki trenutak na plaži ostaje nezaboravan.

Zašto Puket?

Puket nudi široku paletu aktivnosti i atrakcija koje će zadovoljiti sve vrste putnika – od onih koji traže miran beg do onih koji su u potrazi za dinamičnim avanturama. Bilo da dolazite zbog zapanjujuće prirode, bogate kulturne baštine, ili uživanja u ukusima tajlandske kuhinje, Puket ima sve!

Puket je poznat po svojim prelepim plažama koje se prostiru duž zapadne obale ostrva. Patong plaža,  živa i energična plaža je centar noćnog života na Puketu, idealna za one koji vole provod i zabavu.

Kata i Karon plaža  su poznate po svojoj opuštenoj atmosferi, tirkiznom moru i mekom pesku, savršene za porodice i one koji traže mir i žele da uživaju u hedonizmu.

Ako želite uživati u privatnosti, Fridom plaža je savršena destinacija koja pruža osećaj rajskog osamljivanja.

Na ostrvu Puket nalazi se i veliki broj kulturno istorijskih spomenika. Jedan od najpoznatijih simbola Puketa je Veliki Buda. Ova 45 metara visoka statua nalazi se na brdu Nakerd i pruža spektakularan pogled na ostrvo. Poseta Velikom Budi ne samo da donosi mir i spokoj, već nudi i priliku da saznate više o tajlandskoj kulturi i budizmu.

Pang Nga zaliv je poznat po svojim visokim krečnjačkim formacijama koje izviru iz smaragdnog mora. Najpoznatije mesto u ovom zalivu je Džejms Bond ostrvo, koje je postalo svetski poznato nakon što se pojavilo u filmu „Čovek sa zlatnim pištoljem“. Izleti brodom kroz ovaj zaliv pružaju nezaboravne prizore i avanture.

Stari grad Puket je mesto gde možete videti spoj kineske i portugalske arhitekture. Prošetajte kroz uske ulice ukrašene šarenim zgradama, lokalnim kafićima i prodavnicama sa unikatnim rukotvorinama. Ovaj deo Puketa odiše istorijskim šarmom i autentičnim lokalnim životom.

Bilo da planirate luksuzno ili povoljnije putovanje, postoji mnogo aranžmana za putovanje na Tajland, sa posebnim fokusom na Puket. Kao najpovoljniju opciju za putovanje na Tajland preporučujemo aranžman sa boravkom samo na Puketu. Desetodnevni paket aranžmani sa prevozom i bez skrivenih troškova, sa odsedanjem u hotelu 4* trenutno košta 1300 eur što u proseku može da se poredi sa cenama letovanja u Hrvatskoj, Italiji ili Tursoj.

Puket je destinacija koja ne prestaje da fascinira svojom raznolikošću i lepotom. Bilo da ste ljubitelj avanture, kulture ili jednostavno želite da uživate u prelepim plažama, Puket je pravo mesto za vas. Planirajte svoje putovanje na Tajland već danas, izaberite najbolji aranžman i pripremite se za nezaboravne trenutke na jednom od najlepših ostrva sveta!

Putovanje u Maroko – savršeno povoljan beg u egzotiku.

Ako tražite destinaciju koja kombinuje egzotiku, istoriju, kulturu i avanturu, Maroko i njegov čuveni grad Marakeš su pravi izbor. Marakeš, poznat kao „Crveni grad“ zbog svojih zemljanih zidova i zgrada, nudi jedinstveno iskustvo koje će vas uvesti u svet starih medina, prelepih vrtova i živopisnih bazara. Ovaj grad je mesto gde prošlost i sadašnjost koegzistiraju na najlepši mogući način.

Zašto Posetiti Marakeš?

Marakeš je savršena destinacija za putnike koji žele da osete čaroliju orijentalne atmosfere. Grad je poznat po svojoj fascinantnoj arhitekturi, bogatoj istoriji i neverovatnim lokalnim tržnicama. Bilo da želite istražiti stare palate, šarene vrtove ili uživati u opuštanju u tradicionalnim riadima (marokanskim kućama), Marakeš nudi raznolikost koja će zadovoljiti sve vaše želje.

Jedna od najpoznatijih atrakcija u Marakešu je svakako trg “Jemaa el-Fnaa”. Ovaj trg je srce grada, gde se svakodnevno okupljaju prodavci, zabavljači, ulični izvođači i lokalni stanovnici. Tokom dana, trg je prepun prodavnica sa začinima, svežim voćem i tradicionalnim zanatima, dok uveče postaje mesto živopisnih predstava sa muzičarima, akrobatama i pripremom lokalnih specijaliteta.

Bahia Palata je jedno od najlepših arhitektonskih remek-dela u Maroku. Ova palata, izgrađena u 19. veku, pruža uvid u marokanski život u doba bogatih aristokrata. Predivni vrtovi, ukrašeni mozaici i raskošni dvori su samo deo onoga što će vas očarati dok šetate ovom istorijskom građevinom.

Ako tražite mir i lepotu, Majorele vrtovi su pravo mesto za vas. Ovaj egzotični vrt, koji je bio u vlasništvu modnog dizajnera Yves Saint Laurenta, nudi jedinstvenu kombinaciju biljnih vrsta iz celog sveta. Plavetnilo zgrada u kontrastu sa zelenilom biljaka stvara spokojnu atmosferu koja će vas očarati.

Medina, stari deo grada, je mesto gde možete istraživati uske ulice, prodavnice sa lokalnim proizvodima, tradicionalne zanatlije i autentične riade. Šetnja kroz medinu otkriva šarm starog sveta, dok suveniri poput tepiha, nakita i rukotvorina pružaju savršen uvid u marokansku kulturu.

Kutubija džamija najveća i najznačajnija džamija u Marakešu, prepoznatljiva je po svom visokom minaretu koji dominira gradskim horizontom. Iako ulaz u džamiju nije dozvoljen za nemuslimane, njena spoljašnjost je fascinantna, a okolina džamije sa vrtovima savršena za opuštanje.

Postoji mnogo aranžmana za putovanje u Maroko, koji mogu zadovoljiti različite potrebe – od luksuznih odmora do avanturističkih tura. Ako želite povoljnije opcije, postoje brojni boutique hoteli u medini koji nude autentičan smeštaj po pristupačnim cenama. Agencije Your Way takođe nude povoljne ture koje uključuju posete svim glavnim atrakcijama, a možete birati između privatnih tura ili grupnih aranžmana. Cene aranžmana su 990 eur po osobi za boravak od 7 noćenja sa uključenim avio prevozom.

Marakeš je grad koji očarava na prvi pogled. Njegove prelepe palate, mirisni vrtovi, živopisni trgovi i fascinantna medina pružaju nezaboravno iskustvo za svakog posetioca. Bilo da tražite luksuzan odmor ili autentičnu avanturu, putovanje u Maroko i boravak u Marakešu će vam omogućiti da istražite egzotičnu kulturu i prirodne lepote ove zemlje. Planirajte svoje putovanje već danas i pripremite se za nezaboravne trenutke u magičnom Marakešu!

Kuba putovanje, najniže cene u poslednih 6 godina

Ove godine aranžmani za Kubu kreću već od 1290 eur po osobi. Ovakvi aranžmani uključuju avio prevoz, smeštaj na bazi 8-10 noćenja, usluve vodiča i transfere na samoj destinaciji. Preporuka za putovanje leži i u činjenici da se Kuba nalazi u tranziciji te da uskoro sam doživljaj Kube neće biti autentičan kao što je sada.

U srcu Kube leži Havana, fascinantan grad koji vas vraća u prošlost dok istovremeno nudi energičan i dinamičan duh modernog karipskog života. U Havani, vreme kao da staje, dok se šetate kolonijalnim ulicama, istražujete stare američke automobile i upijate atmosferu živih tržnica i muzičkih barova.

Havana je grad gde se prošlost i sadašnjost neprimetno spajaju, pružajući jedinstveno iskustvo za sve posetioce. Poznata po svojoj arhitekturi iz kolonijalnog doba, toplim i gostoprimljivim ljudima i bogatom kulturnom nasleđu, Havana je destinacija koja nudi nešto za svakoga. Bilo da želite istražiti istorijske lokalitete, plesati salsu do kasno u noć, ili jednostavno uživati u tropskim koktelima na obali mora.

Havana vas neće razočarati

Stara Havana (Habana Vieja) Jedna od glavnih atrakcija je Stara Havana, deo grada koji je pod zaštitom UNESCO-a i mesto gde možete videti najbolje očuvane zgrade iz kolonijalnog perioda. Šetnja kaldrmisanim ulicama otkriva bogatu istoriju, dok arhitektonska remek-dela poput Katedrale u Havani i Plaza Vieja pružaju savršeno mesto za fotografisanje i istraživanje.

Jedan od najimpresivnijih simbola Havane je Kapitol Nacional, zgrada inspirisana Kapitolom u Vašingtonu. Ova veličanstvena građevina iz 1929. godine danas služi kao sedište kubanskog parlamenta, a posetioci mogu istražiti unutrašnjost i uživati u grandioznoj arhitekturi.

Za one koji žele da saznaju više o bogatoj i burnoj istoriji Kube, Muzej Revolucije je neizostavna destinacija. Smešten u bivšoj predsedničkoj palati, muzej prikazuje događaje iz vremena kubanske revolucije, uključujući detalje o vođama poput Fidela Kastra i Če Gevare.

Fabrike cigara Kuba je svetski poznata po svojim kvalitetnim cigarama, a poseta jednoj od mnogih fabrika cigara u Havani pruža priliku da se upoznate sa procesom proizvodnje ovih legendarnih proizvoda. Možete učestvovati u vođenim turama kroz fabrike kao što su” Partagás” ili “Romeo y Julieta”, gde ćete naučiti sve o tradiciji i zanatu pravljenja cigara.

Kuba putovanje može biti pravo kulturno i avanturističko iskustvo, a mnogi aranžmani nude različite opcije koje odgovaraju vašim željama – bilo da se radi o luksuznom odmoru ili avanturističkoj ekspediciji.

Ako želite da istražite Havanu po povoljnijoj ceni, mnogi povoljni aranžmani nude boravak u Casa Particulares smeštajima, tradicionalnim kubanskim pansionima. Ove opcije pružaju autentično iskustvo boravka kod lokalnog stanovništva, uz domaće obroke i priliku da saznate više o svakodnevnom životu na Kubi. Povoljniji aranžmani uključuju grupne obilaske, avio prevoz, takse, smeštaj i usluge vodiča na destinaciji.

Putovanje na Kubu, sa fokusom na Havanu, je prilika da doživite spoj istorije, kulture i prirodnih lepota. Bilo da želite luksuzan odmor ili autentično kubansko iskustvo, Havana će vas očarati svojim kolonijalnim šarmom, veselim ritmovima i toplinom lokalnih ljudi. Planirajte svoje putovanje na Kubu i otkrijte sve čari koje ovaj grad i zemlja imaju da ponude.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.