Srbija

01.10.2024. 11:59

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

RISE konkurs, namenjen mladim socijalnim preduzetnicima, produžen do 7. oktobra

Erste banka

Srbija

01.10.2024. 11:59

Konkurs za Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike (RISE), program koji mladima pruža stručnu i finansijsku podršku da razviju biznis koji će da donese društvene promene, produžen je do 7. oktobra, saopšteno je iz organizacije Smart kolektiv (koja sprovodi ovaj program u Srbiji).

RISE – Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike je besplatan program podrške za razvoj ideja, odnosno inovativnih rešenja za probleme u zajednici.

Tokom četiri meseca trajanja programa, polaznici će dobiti znanja, mentorsku podršku, kontakte, putovanja i mogućnost da osvoje finansijsku podršku za realizaciju svog poslovnog poduhvata.

Program će okupiti mlade koji imaju inspirativnu ili inovativnu ideju kako da doprinesu očuvanju životne sredine, zapošljavanju ranjivih grupa, osnaživanju žena, ruralnom razvoju, obrazovanju ili kulturi u lokalnoj zajednici.

Pored Srbije, konkurs je otvoren u još pet zemalja Zapadnog Balkana, a iz svake zemlje biće primljeno po šest timova, koji će tokom programa razvijati preduzetničke veštine, nakon čega će dva tima iz svake zemlje dobiti finansijsku podršku za osnivanje svog socijalnog preduzeća.

Na poziv mogu da se prijave timovi od najmanje dvoje mladih ljudi (od 18 do 35 godina) iz cele Srbije koji imaju motivaciju i vremena da tokom trajanja programa rade na razvoju svoje ideje i redovno pohađaju program.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara na ovom linku. Više o programu i kriterijumima za učešće dostupno je na ovom linku.

Ovo je peti ciklus RISE programa kroz koji je do sada 508 preduzetnika i preduzetnica razvilo 175 društveno-korisnih ideja, dok je 48 projekata ostvarilo i finansijsku podršku, uključujući Link in Bioska, Zajedničke niti, Soko kamp, Blatologiju, Vožnjom do samostalnosti, Women on the way, Mountain Ways i Izađi u bar iz Srbije.

Projekat RISE su podržali Francuska razvojna agencija (AFD), Evropska unija (EU), Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ) i PULSE (Groupe SOS).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.