Svet

02.10.2024. 08:24

BBC

Autor: Nova ekonomija

Epic Games optužuje Samsung da otežava pristup igri Fortnite

Foto: Pixabay

Svet

02.10.2024. 08:24

Epic Games je pokrenuo novu pravnu bitku, ovog puta protiv Samsunga, optužujući ga da namerno otežava proces preuzimanja popularne igre Fortnite na određenim mobilnim uređajima.

Prema tvrdnjama Epic Games-a, korisnici moraju proći kroz čak 21 korak pre nego što uspeju da pokrenu igru na novim Samsung telefonima, zbog čega polovina korisnika odustane tokom ovog procesa.

Glavni problem, prema Epic-u, jeste Samsungov Auto Blocker, bezbednosna funkcija koja je automatski uključena i dizajnirana da blokira instalaciju aplikacija koje nisu preuzete sa zvaničnih prodavnica proizvođača.

Epic Games tvrdi da ovaj alat ne bi trebalo da utiče na preuzimanje Fortnite-a, budući da je igra već bila dostupna na Google Play prodavnici i da je Samsung ranije sarađivao sa Fortnite-om u promocijama, piše BBC.

Samsung je odgovorio na ove optužbe rekavši da će ih „snažno osporavati“ i da su funkcije poput Auto Blocker-a dizajnirane radi zaštite korisnika. Takođe su istakli da korisnici mogu isključiti ovu opciju ako žele da instaliraju aplikacije iz neproverenih izvora.

Epic Games traži da Samsung omogući način na koji bi sve legitimne aplikacije trećih strana mogle da budu izuzete iz Auto Blocker funkcije, ali za sada nisu postigli dogovor.

Telegram će vlastima davati podatke korisnika, ako su osumnjičeni za „kriminalne aktivnosti“

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.