Srbija

02.10.2024. 15:09

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Krivična prijava protiv menadžera fabrike ‘Jura’ u Leskovcu

Arhiva

Leskovac. 01.05.2022. Clanovi Saveza samostalnih sindikata Srbije organizovali su Prvomajski protest u Leskovcu. Okupljanje sindikalaca pocelo je na gradskom trgu, odakle su se uputili ka fabrici „Jura“ gde je i odrzan protestni skup. (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)

Srbija

02.10.2024. 15:09

Inspektorat za rad podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu protiv menadžera fabrike „Jura“ (Yura), K.S.M, državljanina Južne Koreje, zbog sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

Inspektorat je započeo inspekcijski nadzor po službenoj dužnosti odmah nakon saznanja o napadu na zaposlene u fabrici.

Iz Inspektorata za rad podsećaju da je inspekcijski nadzor po službenoj dužnosti započeo u petak, 27. septembra, odmah nakon saznanja o dešavanjima u fabrici „Jura“, prenosi Beta.

Nova ekonomija je pisala o incidentu koji se dogodio u fabrici, a pre nekoliko dana i o tome da su radnici posegli za peticijom u kojoj traže da se korejskom državljaninu Kangu uskrati gostoprimstvo u Srbiji zbog nedavnog incidenta, prilikom kog je bacao stolice i fizički, ali i psihički, povredio dve radnice.

Poverenik Samostalnog sindikata „Jure“ Predrag Stojanović kazao je agenciji Beta da poslodavci „raznim trikovima onemogućavaju radnike da potpišu peticiju.“

„Uprkos tome, radnici se potpisuju jer su veoma ogorčeni. Svi su ozlojeđeni. To je upravo taj strah o kome godinama govorim“, kazao je Stojanović.

Fabrika Jura – „Zabranjeni grad“

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.