Srbija

03.10.2024. 16:06

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Otvoren konkurs za nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca

office Foto: Flickr - Great Place to Work Deutschland

Srbija

03.10.2024. 16:06

Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv raspisali su konkurs za Nagradu za najinkluzivnijeg poslodavca za 2024. godinu.

Nagrada se dodeljuje privrednim subjektima koji su pokazali strateško opredeljenje i izuzetnost u sprovođenju praksi negovanja različitosti, jednakih mogućnosti i inkluzije u radnom okruženju.

Na konkurs mogu da se prijave preduzeća koja su pitanja različitosti i inkluzije integrisala u svoje poslovne strategije i aktivno rade na inicijativama i projektima koji doprinose stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

Nagrada se dodeljuje u dve kategorije –  najinkluzivniji poslodavac za osobe sa invaliditetom i najinkluzivniji poslodavac godine, s tim što će se posebno razmatrati prijave velikih preduzeća i prijave malih i srednjih preduzeća.

Žir sačinjen od istaknutih predstavnika civilnog, javnog i privatnog sektora doneće odluku uzimajući u obzir integrisanost principa inkluzije i različitosti u poslovanje, kao i sprovedene inicijative i prakse u radnom okruženju tokom 2024. godine.

„Principi različitosti, jednakosti i inkluzije na radnom mestu odnose se na napore kompanije usmerene na stvaranje radnog okruženja koje čini da svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje, da se osećaju uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada, bez obzira na to ko su i odakle dolaze“, istaknuto je u konkursu.

Priavljivanje se vrši putem prijavnog formulara koji je potrebno popuniti do 31. oktobra i dostaviti na e-mail adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs.

 Prijavni formular za velika pravna lica dostupan je OVDE, dok je prijavni formular za mala i srednja preduzeća dostupan OVDE

Dodela priznanja biće održana na CSR&ESG Forumu 12. decembra.

Nagrada za najinkluzivnijeg poslodavca dodeljena je prvi put prošle godine i to kompaniji Delhaize Serbia za strateški pristup, implementirane prakse, partnerstvo i liderstvo, dok su specijalna priznanja pripala kompanijama IKEA Srbija i Delta holding.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.