Srbija

04.10.2024. 10:54

Biznis.rs

Autor: Nova Ekonomija

Alta banka širi delatnost na investiciono bankarstvo

Zgrada Alta banke Alta

Foto: Alta banka

Srbija

04.10.2024. 10:54

Komisija za hartije od vrednosti Srbije donela je odluku kojom se Alta banci a.d. Beograd izdaje dozvola za obavljanje delatnosti investicionog društva.

„Izdavanje ove dozvole predstavlja značajan događaj na domaćem finansijskom tržištu, s obzirom na to da je ovo prva dozvola ove vrste izdata nekoj banci nakon više od 12 godina. Ovakav potez otvara nove mogućnosti za dalje jačanje konkurentnosti i stabilnosti finansijskog sektora u Srbiji“, ističu iz Komisije.

Očekuje se da će proširenje delatnosti Alta banke na investiciono bankarstvo „doprineti daljem razvoju tržišta kapitala i pružiti klijentima još širi spektar finansijskih proizvoda i usluga“, prenosi Biznis.rs.

Nedavno je Nova ekonomija pisala o tome da austrijska uprava za finansijsko tržište (FMA) je izrekla domaćoj platnoj institucijji Alta Pay Group d.o.o. izrekla kaznu od 154.560 evra i i još jednom povezanom licu, čiji identitet nije objavljen, kaznu od 29.440 evra.

Vojvodinu poseti skoro petina turista koji dođu u Srbiju

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.