Tech

13.10.2024. 09:30

HowToGeek

Autor: Nova Ekonomija

Microsoft ukida ključne funkcije u besplatnoj verziji Teams aplikacije

Foto: Pixabay

Tech

13.10.2024. 09:30

Microsoft je najavio značajne promene za korisnike besplatne verzije aplikacije Teams, koje bi mogle razočarati mnoge. Korisnici više neće imati mogućnost sinhronizacije sa Google Calendarom, a takođe će biti ukinuta opcija deljenja lokacije uživo sa kontaktima.

Ove promene označavaju kraj nekoliko popularnih funkcija koje su bile dostupne besplatno.

Microsoft takođe ukida opciju Safe, koja je omogućavala skladištenje osetljivih podataka, poput bankovnih informacija i ličnih podataka, koje su bile dostupne na različitim uređajima.

Pored toga, alatka Tasks, koja je korisnicima omogućavala deljenje zadataka sa kontaktima i grupama, takođe će biti uklonjena. Još jedna funkcija koja nestaje jeste Mini Teams, mali prozor za ćaskanje koji je bio smešten direktno na desktopu, piše HowToGeek.

Korisnicima se savetuje da što pre preuzmu svoje podatke sa ovih funkcija kako ih ne bi izgubili.

Podaci, uključujući istoriju četa, medijske fajlove, kontakte i zadatke, mogu se preuzeti preko Microsoftove stranice za izvoz podataka.

Teams se suočava sa velikim promenama u 2024. godini, jer Microsoft pokušava da zadrži poziciju u sve konkurentnijem prostoru poslovne kolaboracije.

Odvajanje Teamsa od Microsoft 365 paketa u aprilu bilo je deo pokušaja kompanije da izbegne kazne od strane Evropske unije, a kasnije u avgustu su verzije za kućnu i poslovnu upotrebu spojene u jedan proizvod kako bi se povećala efikasnost.

Ove promene dolaze u trenutku kada Microsoft želi da pruži korisnicima veću fleksibilnost u standardizaciji kupovine proizvoda na globalnom nivou, ali za mnoge besplatne korisnike, ovo znači gubitak važnih funkcija.

Microsoft zbog kritika korisnika ipak ne ukida Control Panel

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.