Srbija

14.10.2024. 11:55

E-kapija

Autor: Nova Ekonomija

Potpisan ugovor za železničku stanicu na Novom Beogradu, vredan 138 miliona evra

Dejan Aleksić

Srbija

14.10.2024. 11:55

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, potpisao je ugovor od 138 miliona evra o izgradnji kompleksa železničke stanice na Novom Beogradu sa rekonstrukcijom mostovske konstrukcije sa direktorom kompanije Šandong za Evropu, Vei Jimingom.

Kompletiranje sadržaja na novobeogradskoj železničkoj stanici, a pre svega izgradnja nedostajuće stanične zgrade, korak je bliže realizaciji.

Vrednost ugovora je, kako je naveo, 138 mil EUR, od čega će 70 miliona biti izdvojeno za izgradnju nove stanice, a blizu 40 miliona za rekonstrukciju mostovske konstrukcije.

Nije precizirano na šta će biti utrošeno ostalih oko 28 mil EUR, prenosi eKapija.

„Naši prijatelji iz Šandonga, na koje sam veoma ponosan, počeće radove najkasnije početkom sledeće godine, ako ne i ranije, a stanica će biti gotova do decembra 2026. godine“, ukazao je Vesić.

Takođe, kako navodi, stanica će biti integrisana sa autobuskom stanicom i drugim vidovima prevoza – autobuskim i tramvajskim, a pored železničke stanice biće i metro stanica na trećoj liniji.

Podsetimo, deo sadržaja na ovoj stanici sređen je u toku izgradnje pruge za velike brzine od Beograda do Novog Sada, tada su rekonstruisani koloseci i peroni i izgrađene su nadstrešnice, a u međuvremenu su urađeni i dodatni sadržaji ispod peronskog dela.

Dodeljen ugovor za rekonstrukciju i prenamenu Glavne železničke stanice, vrednost radova 13,5 miliona evra

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.