Srbija

18.10.2024. 12:06

Autor: Katarina Pantelić

Grad Beograd daje 15 miliona dinara za finansiranje dobrovoljnih vatrogasaca

Foto: Pixabay

Vatrogasci, ilustracija

Srbija

18.10.2024. 12:06

Grad Beograd daje 15 miliona dinara iz budžeta za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti dobrovoljnog vatrogastva na teritoriji Grada.

Javni konkurs koji je Grad raspisao tiče se unapređenja saveza jedinica dobrovoljnih vatrogasnih društava i njihovih pripradnika, kako bi se lakše i brže reagovalo na nesreće i vanredne situacije.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od 15 miliona dinara se dodeljuju za programe ili projekte koji će se realizovati do kraja ove godine, a rok za podnošenje prijava je 31. oktobar.

Sredstva se dodeljuju za nabavku lične zaštitne opreme za „dobrovoljne vatrogasce“ i nabavku opreme za dobrovoljna vatrogasna društva na teritoriji Grada.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i njihovi savezi koji su registrovani u skladu sa Zakonom o udruženjima, koji imaju ciljeve u oblasti dobrovoljnog vatrogastva, koja poseduju Rešenje o formiranju operativne jedinice dobrovoljnih vatrogasnih društava koje izdaje MUP, koja programsku aktivnost realizuju na teritoriji Beograda i nisu u postupku likvidacije i nemaju blokadu računa.

Prema Zakonu o dobrovoljnom vatrogastvu Dobrovoljno vatrogasno društvo je dobrovoljna i nedobitna organizacija zasnovana na slobodi udruživanja, osnovana radi organizovanog dobrovoljnog učešća građana u sprovođenju zaštite od požara, spasavanju ljudi i imovine i realizacije projekata i programa iz ove oblasti koji su od javnog interesa.

Inače, dobrovoljna vatrogasna društva su članovi vatrogasnih saveza.

Ministarstvo turizma: Booking ipak ne pristaje na dogovor

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.