Srbija

23.10.2024. 14:33

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Priručnik za privredu: Kako do EU novca za unapređenje poslovanja?

Kroz novu brošuru na jednom mestu su objedinjenje informacije za projekte podrške privredi

EU-PODRSKA-PRIVREDI-

Srbija

23.10.2024. 14:33

Mogućnosti koje Evropska unija nudi srpskim preduzećima sada su objedinjene na jednom mestu, na kojem možete naći sve informacije vezane za pojedinačne programe podrške privredi. Brojni projekti imaju različite namene, od izgradnje puteva do sektora malih i srednjih preduzeća, a u novom priručniku „EU PODRŠKA PRIVREDI – otključavanje potencijala, pokretanje inovacija“ detaljno je objašnjeno koje kompanije ili organizacije mogu da učestvuju, a opisani su i detalji vezani za svaki konkurs.

Svi programi podrške se ostvaruje kroz bespovratna sredstva i povoljne kredite.

Na primer, u okviru projekata koji su vezani za zelenu traziciju i inovacije, trenutno je otvoren konkurs za Rešavanje hemijskih, bioloških i radioloških pretnji u poljoprivredi i snabdevanju hranom.

Rok za prijave za ovaj konkurs je 20. novembar ove godine, a mogu da se prijave organizacije civilnog društva, javna uprava, obrazovne ustanove, privredna društva. Minimalni i maksimalni iznos sredstava po projektu je od 500.000 do  milion dolara.

Samo neki od projekata za koje možete naći potrebne informacije su Konkurs za inovativna rešenja za zelenu tranziciju srpske privrede, Stažiranje u okviru programa „Plava knjiga“, Zajedno za energiju – Subvencije za energetski ugrožena domaćinstva, Program podrške konkurentnosti MSP u Srbiji, Standardni protokoli za sisteme upozorenja, Podrška inovativnim merama zapošljavanja, EBRD savetodavna podrška malim i srednjim preduzećima i mnoge druge.

Dok određeni programi neguju inovativnost, drugi podstiču konkurentnost, ali svi imaju isti cilj – njihovi napori streme da ojačaju poslovni ekosistem, i u osnovi poboljšanju životnog standarda građana Srbije.

Uz pomoć brošure „EU PODRŠKA PRIVREDI“ na jednom mestu možete pregledati i naći sve na jednom mestu i namenjena je upravo krajnjim korisnicima, odnosno onima koji žele da unaprede poslovanje, koristeći mogućnosti koje EU nudi u Srbiji.

Više informacija se može naći OVDE, a za sva dodatna pitanja na raspolaganju vam stoji tim EU mogućnosti koji možete kontaktirati na info@eumogucnosti.rs

Primerak brošure u štampanom izdanju možete pronaći i u Evropskoj kući u Beogradu, koja se nalazi na uglu Knez Mihailove i Zmaj Jovine ulice.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.