Srbija

06.06.2017. 06:33

B92, SeeBiz

Autor: Nova Ekonomija

Agrokor: Nije istina da nudimo Dijamant i Frikom Srbiji kao jemstvo

Srbija

06.06.2017. 06:33

Imovina Agrokora u Srbiji, Frikom i Dijamant, možda će biti ponuđena kao jamstvo za dalje finansiranje koncerna, prenose regionalni mediji.

Od izvora bliskog Agrokoru, hrvatski Lider saznaje da je koncern poveriocima kao jamstvo za dalje kreditiranje ponudio kompanije Frikom i Dijamant u skladu s pravom prioriteta koje definiše leks Agrokor, navodi se u informaciji.

„Poverioci s takvim statusom imaju pravo prvenstva u naplati duga u odnosu na druge kreditore. Saznajemo i da se razgovara o mogućnosti ‘rolanja duga’, odnosno podizanja novih kredita kako bi se platili stari.“ 

Svrha novog zajma od oko 200 miliona eva, za koji se veruje da će biti dogovoren početkom iduće nedelje je, između ostalog, refinansiranje starih dugova Agrokorovih dobavljača, kao što je to bio slučaj s prvim kreditom od 80 miliona evra odobrenim nakon usvajanja Leks Agrokora, prenosi Seebiz. 

U međuvremenu su se oglasili iz Agrokora i demantovali informaciju da su kao jamstvo za novi kredit ponudili kompanije Frikom i Dijamant u Srbiji. 

Zvanična agencija Agrokora za odnose sa javnošću u Srbiji, Rajt, saopštila je da navodi izneti u toj informaciji „nisu tačni“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.