Srbija

24.06.2017. 07:35

Tanjug, Poslovni dnevnik

Autor: Nova Ekonomija

Slovenački biznismeni u trci sa Miodragom Kostićem za kupovinu Gorenjske banke

Srbija

24.06.2017. 07:35

Bitka za prevlast nad Gorenjskom bankom ulazi u završnu fazu, a srpskom preduzetniku Miodragu Kostiću suprotstaviće se širok front domaćih ulagača.

Oni će biti predvođeni tamošnjom telekomunikacionom kompanijom, piše slovenačka štampa.

Rok za slanje obvezujućih ponuda za kupovinu 55 odsto udela u Gorenjskoj banci ističe krajem ovog meseca, navodi dnevnik Delo pozivajući se na nezvanične izvore, prenosi Poslovni dnevnik. 

Prema saznanjima tog lista, u igri za kupovinu tog udela su beogradska AIK banka u vlasništvu Kostića, zatim kompanija Kolektor, pa Telekom Slovenije, kao i američki investicioni fond Apolo koji je već ranije ušao u vlasništvo Nove kreditne banke Maribor (NKBM), druge po veličini u Sloveniji. 

AIK banka je ušla u vlasničku strukturu Gorenjske banke u januaru prošle godine dokapitalizacijom vrednom 12,3 miliona evra, koju je zahtevala Banka Slovenije. Time je srpska banka postala drugi najveći akcionar u Gorenjskoj sa udelom od gotovo 14 odsto akcija. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.