Srbija

06.09.2017. 14:01

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Kif:Engleske kompanije zainteresovane za sektor rudarstva u Srbiji

Srbija

06.09.2017. 14:01

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif rekao je na sastanku sa ministrom rudarstva i energetike Srbije Aleksandrom Antićem da su engleske kompanije zainteresovane za veće prisustvo u sektoru rudarstva u Srbiji.

Kif je naglasio da engleske kompanije rudarstvo vide kao veliku mogućnost za intenziviranje saradnje sa Srbijom.

On je dodao da trenutno dve engleske kompanije u Srbiji – Mineko (Mineco) i Metalfer (Metalfer) postižu pozitivne rezultate, te da će u oktobru biti održana konferencija o rudarstvu u Beogradu na kojoj će učestvovati Velika Britanija, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Kif je naveo da je Velika Britanija zainteresovana za intenziviranje saradnje u oblasti energetike, pre svega, projektima podrške proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i upotrebe novih tehnologija za smanjenje emisije uglja.

Iz Ministarstva je saopšteno da se uz podršku Fonda za dobru upravu Velike Britanije u Srbiji realizuju dva projekta, posredstvom EBRD-a – jačanje korporativnog upravljanja u Elektroprivredi Srbije (EPS) i posredstvom Svetske banke – podrška restrukturisanju rudnika Resavica.

Očekuje se i odobrenje finansiranja projekta podrške modernizaciji energetskog sektora u Srbiji, posredstvom ekspertske pomoći EPS-u.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.