Srbija

28.10.2013. 09:55

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Bačević: Neće biti zaduživanja za kanal Morava

Srbija

28.10.2013. 09:55

Ministar rudarstva Milan Bačević izjavio je da neće biti zaduživanja za projekat izgradnje kanala do Soluna.
Bačević je za „Blic“ rekao i da će gradnja kanala, prema nedavno urađenoj studiji izvodljivosti, koštati znanto manje od iznosa sa kojim se spekulisalo u javnosti
„Srbija nema novca za jedan ovakav projekat i mislim da ga u dogledno vreme neće imati… Jedini način da se on ostvari je kroz koncesiju“, kazao je Bačević za „Blic“. 
Na pitanje ko će taj projekat finansirati, ministar je rekao da „Kinezi to mogu da urade i što je najvažnije žele“ i da treba sa njima da se dogovorimo da li je moguće napraviti koncesiju, što će, kako je rekao, biti jedna od tema na sastanku koji će imati narednih dana u Pekingu. 
Bačević je istakao da je sa ministrom finansija Lazarom Krstićem razgovarao o finanijskim obavezama države u pogledu izrade prostornog plana posebne namene u iznosu od 70 miliona dinara i da je ministar „potpuno svestan važnosti i vrednosti ovog projekta“. 
Ministar rudarstva je rekao da bi izgradnja kanala Dunav-Morava-Solun mogla da počne 2015. godine, „ukoliko se sve kvalitetno i dobro završi“, naglasavajući da bi se sa tim projektom u narednih pet godina drstično smanjila nezaposlenost i potpuno zaposlila gradjevinska operativa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Jeste li u potrebi za kredit? Želite li biti financijski stabilna? Ili želite proširiti svoje poslovanje? Nudimo poduzeća kredit, auto kredit, poslovni kredit, osobni zajam i Božić kredit? smo dati kredit na vrlo niskoj kamatnoj stopi od 2% trajnu udobnost, koja je po dogovoru. Ova ponuda je otvoren za sve, molimo Vas da nas kontaktirate putem našeg e-maila na (sanchezloanfirm@gmail.com)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.