Srbija

29.10.2013. 09:38

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Šta je potrebno za okončanje štrajka u FAP-u?

Srbija

29.10.2013. 09:38

Ministarstvo privrede će pomoći radnicima FAP-a ako rukovodstvo dostavi ličnu kartu, odnosno finasijski izveštaj, rekao je savetnik ministra Dušan Pavlović.
Pavlović je za RTS kazao da je uprava fabrike dostavila ličnu kartu, ali da ona nije dobro urađena.
„Oni su dostavili ličnu kartu ali je to nedovoljno i ne odgovara stvarnom stanju. Tamo piše da FAP u zalihama ima šest milijardi evra, što ne odgovara istini,“ ukazao je on. 
Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede će tek po dobijanju ispravne lične karte, znati u kakvom je stanju fabrika i moćiće da proceni da li može da je postavi na zdrave noge i pomogne radnicima. 
Dodao je da će konačnu odluku doneti Vlada Srbije, jer kako je ocenio „FAP je problem cele vlade, a ne samo ministarstva“. 
Radnici FAP od juče blokiraju prugu Beograd-Bar i regionalni put Priboj-Bistrica, a kako su najavili neće prekidati štrajk dok se ne postigne dogovor sa vladom. 
Radnici traže isplatu četiri i po plate, kao i overu zdravstvenih knjižica. 
Pavlović je dodao i da Ministarstvo privrede i dalje ostaje čvrsto pri odluci da neće isplaćivati subvencije, jer kako je kazao „taj novac se ne drži u sanducima, to je novac poreskih obveznika“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.