Srbija

06.11.2013. 09:39

Magazin Biznis

Autor: Nova Ekonomija

Ikea od sledeće godine u Staroj Pazovi

Srbija

06.11.2013. 09:39

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović izjavio je da očekuje da Ikea u 2014. počne izgradnju objekta u toj opštini.
Radinović je u intervjuu za „Magazin Biznis“ izjavio da bi najveći svetski prodavac nameštaja, švedska „Ikea“, već naredne godine mogla da počne izgradnju objekta na teritoriji opštine Stara Pazova, i to u novoj centralnoj industrijskoj zoni koja se prostire na površini od 389 hektara.
„Prednosti te zone su, pre svega, lokacija uz autoput E75 i potpuna blizina Beograda, na samoj granici katastarskih opština Pazove i Zemuna. Upravo u toj zoni ‘Delez’ gradi distributivni centar za ceo Balkan i oni su tu prvi investitori. Trebalo bi da 10-15 investitora može da se smesti na tom našem delu od 85 hektara“, objašnjava Radinović. 
„‘Ikea’ tu takođe ima zemljište od 16 hektara, koje su kupili još pre deset godina. Imali su probleme koje smo mi zatekli, da nisu raščistili odnose oko te zemlje, da su ih prethodni vlasnici tužili, nisu izvršili konverziju zemlje, u međuvremenu su se menjali zakoni… Imali smo sastanak sa njima, imali smo veoma otvorene razgovore i tražili smo ili da grade ili da ustupe zemljište. Rešili smo sve te probleme. Trebalo bi sada da izvrše konverziju i očekujemo da sledeće godine počnu da grade“, najavljuje predsednik opštine Stara Pazova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. jžJeste, i na srušene kuće, gde ne postoji brojilo od 2003.godine, naknadno upisuju gradjane kao vlasnike a koji nisu ni vlasnici ni naslednici i skidaju od dohotka.Obratite pažnju kad vam zakucaju na vrata da li se rešenje odnosi na vašu imovinu ili ne.
    Naime, kuća srušena u oluji 2001 godine.postojao je strujomer za domaćinstvo. U nesrušenom delu kuće se živelo do 2003.godine kada je i napuštena. sudskim rešenjem je dodeljena naslednicima oktobra iste godine.Nakon toga zbog bezbednosti ista je srušena, brojilo je nestalo, samonoseći kabal je skinut sa bandere i odnesen. Elektrovojvodina Zrenjanin upisuje bivšeg KORISNIKA objekta kao vlasnika 2006.godine i na vrata su zakucali izvršitelj sa prinudnom naplatom od primanja i to 2016.godine.PRAVI VLASNICI SU POŠTEDJENI, korisnik ili podstanar plaća dugove naslednicima i vlasnicima parcele i srušene kuće. čista kradja jer neko ne mrdajući iz kancelarije samo kucka rešenja.
    ostaje da se stvar preda nadležnim organima….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.