Srbija

07.11.2013. 09:43

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kalcedonija zapošljava 1.000 novih radnika u Subotici

Srbija

07.11.2013. 09:43

Italijanska Kalcedonija trebalo bi da u naredne dve godine zaposli 1.000 radnika u svojoj fabrici u Subotici.
Italijanski proizvođač konfekcije „Kalcedonija“ očekuje uskoro dobijanje upotrebne dozvole, nakon čega bi u naredne dve godine u ovom preduzeću trebalo da bude zaposleno 1.000 radnika, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Dulić je, nakon razgovora sa ambasadorom Italije u Srbiji Đuzepeom Mancom, koji je danas boravio u poseti Subotici, kazao da će Kalcedonija, ukoliko se ekonomska situacija učini takvom da investitor ima i dalje interes za ulaganje, započeti i drugu fazu izgradnje fabričke hale i otvoriti još 200 radnih mesta. 
„Ja sam danas dao jednu preliminarnu informaciju koju će ubrzo potvrditi i investitor, to je kompanija ‘Kalcedonija’, koja svakog dana očekuje upotrebnu dozvolu, što znači da od tog momenta kreću ugovorom definisana zapošljavanja, a ja ću vas podsetiti da se radi o 1.000 ljudi koji će u naredne dve godine pronaći svoje radno mesto u ovom gigantu“, rekao je gradonačelnik Subotice. 
On je i opvom prilikom ocenio da je subotička administracija „spremna da odgovori na sve zahteve investitora“, te da Subotica ima „kredibilitet destinacije povoljne za ulaganje stranih investitora“. 
„Pohvalili smo se činjenicom da u našem gradu danas posluje više od deset italijanskih firmi iz oblasti bankarstva, osiguranja, ali i prestižne firme koje bi svakog dana trebalo da otpočnu proizvodnju, poput ‘Kalcedonije’ i firme ‘Leonardo’, koja je i ove godine, licitirajući zemljište, ušla u novi investicioni ciklus planiranjem izgradnje fabrike koja će raditi kožnu galanteriju“, rekao je Dulić. 
Ambasador Italije Đuzepe Manco rekao je novinarima kako se „obavezao da pozicija Subotice, koja se nalazi na Koridoru 10, postane jedan italijanski trg na evropskom koridoru“. 
„Kada sam u Kragujevcu i kada kažem 500 svi misle na automobil ‘fijat 500’, a kada boravim u Subotici i Vojvodini, kada kažem 500 to se pre svega odnosi na 500 preduzeća koja velikim delom rade i na teritoriji Subotice“, rekao je Manco. 
Gradonačelnik Subotice i ambasador Italije razgovarali su i budućoj saradnji na polju kulture.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Radulovic je pametan, ne kao ovi retardi iz SNS-SPS tj. crno-crvene koalicije. Bivsi vadikali i Slobini pa i Mirini misle da se svi sluze prevarama i lazima kao oni. Sto ne provere konacno Tomu grobara i njegovu dragu suprugu ili njima slicne!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.