Srbija

20.11.2017. 12:14

Autor: Nova Ekonomija

Sajam etno hrane i pića počinje 22. i traje do 25. novembra

Srbija

20.11.2017. 12:14

Sajam etno hrane i pića je najznačajnija regionalna smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – proizvoda ručne izrade, rađenih po tradicionalnim recepturama, u ograničenim količinama, najčešće od organski gajenih sirovina od kojih su mnogi nacionalni specijaliteti.

Regionalni karakter manifestacije potvrđen je ove godine nastupom grčkih proizvođača – Privredne komore Hanje sa Krita, kao i proizvođača grčkih vina i poslastica, crnogorskih prozvođača koju nastupaju objedinjeni u klaster „Probaj domaće“, kao i izlagača iz Republike Srpske, koji nastupaju samostalno.

I spisak najavljenih posetilaca koji organizovano dolaze na Sajam etno hrane i pića dokaz je interesovanja koje prevazilazi granice Republike Srbije – najavljeni su posetioci iz Republike Srpske, Crne Gore, kao i privredna delegacija oblasti oko grada Kielce u Poljskoj, koji u organizaciji ovlašćene agencije imaju zakazane poslovne sastanke sa učesnicima Sajma etno hrane i pića.

Regionalni karakter ima i Konferencija o međunarodnoj saradnji zemalja Regiona u organizaciji Zadružnog saveza Srbije na kojoj će učestvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, zadružnih saveza zemalja Regiona, FAO, EBRD i Ambasada Španije i Italije.

Na 12. Sajmu etno hrane i pića učestvovaće više od 300 izlagača, koji će na pojedinačnim ili grupnim štandovima predstaviti više od 2.000 različitih prehrambenih proizvoda.

U organizaciji Privredne komore Srbije predstaviće se proizvođači iz gotovo svih regiona Srbije – Leskovca, Zaječara, Požarevca, Niša, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Užica, Valjeva, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Subotice, Sombora i Sremske Mitrovice. 

Na sajmu će se posebno predstaviti Zadružni Savez Srbije sa svojim članicama, zadrugari Zadružnog saveza Vojvodine, Zadružni savez Beograda, kao i zadruga Ravanjski sladun.

Pokrovitelji Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljorivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Grad Beograd

Sajam će biti otvoren od srede 22. novembra zaključno sa subotom, 25. novembrom, prva tri dana od 10 do 19 časova, a u subotu radno vreme je od 10 do 17 časova.

Za poslovne posetioce ulaz na manifestaciju je besplatan, uz popunjavanje i overavanje registracionog lista.

Za ostale zainteresovane građane ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara. Cena parkinga je 100 dinara po satu. 

Novinari i predstavnici medija na manifestaciju mogu ući uz važeću novinarsku legitimaciju koju će pokazati na ulazu u Halu 3 Beogradskog sajma.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.