Srbija

19.11.2013. 09:46

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Dženeral elektrik želi da gradi vetropark u Srbiji

Srbija

19.11.2013. 09:46

Dženeral elektrik zainteresovan je da u Srbiji izgradi vetropark vredan 300 miliona evra, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.
Dačić je izjavio da je u Njujorku razgovarao sa predstavnicima kompanije Dženeral elektrik o saradnji u više oblasti, uključujući i realizaciju projekta o vetroparku vrednog oko 300 miliona evra.
Pored saradnje u proizvodnji električne energije, Dačić je istakao da je Dženeral elektrik zainteresovan i za saradnju kada je reč o kompresijskim stanicama i gasnim turbinama u okviru izgradnje Južnog toka u saradnji sa Gaspromom i Srbijagasom. 
„Ono što je najvažnije, oni su zainteresovani da proizvode naših najsavremenijih kompanija plasiraju širom sveta gde bi praktično te kompanije mogle da budu u funkciji dobavljača za proizvode koje proizvode kompanije koje su direktni saradnici Dženeral elektrika“, rekao je on. 
Oni su, kako je naveo, zainteresovani i za saradnju u oblasti zdravstva, transporta odnosno železnice i čitavog niza prečišćavanja korita reke Dunav. 
Podsetivši da kompanija Dženeral elektrik radi u stotinak zemalja, zapošljava više od 310.000 ljudi, i ima registrovano više od 50.000 patenata, Dačić je istakao da je za tu kompaniju važno da su kancelariju za jugoistok Evrope premestili nedavno u Beograd. 
On je dodao da će sa predstavnicima kompanije biti nastavljeni razgovori u Beogradu. 
„O tome ćemo nastaviti razgovore narednih meseci u Beogradu, ali za nas je od velike važnosti da Dženeral elektrik bude prisutan u našoj zemlji“, rekao je Dačić. 
Premijer boravi u dvodnevnoj poseti SAD, tokom koje će sutra učestvovati u radu sednice Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti razmatran redovni izveštaj o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.