Svet

08.01.2014. 14:28

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kineski trgovački sajt Alibaba ukinuo plaćanje bitkoinom

Svet

08.01.2014. 14:28

Najveća kineska platforma za kupovinu preko interneta Taobao objavila je da će od 14. januara zabraniti trgovanje bitkoinom i drugim virtuelnim valutama.

Vlasnici sajta, velika kineska kompanija Alibaba, doneli su odluku nakon pritisaka tamošnje vlade.

Centralna banka Kine (PBoC) naredila je u decembru finansijskim institucijama da prekinu sa korišćenjem bitkoina u njihovim transakcijama, uz upozorenje da ta moneta nema ni legalni kurs, a ni pravosnažni status, prenosi Frans pres.

Bitkoin je virtuelna valuta, koja se obično čuva u digitalnom novčaniku, i može se direktno slati drugoj osobi, zaobilazeći tako banke. 

„Kako bismo bolje promovisali zdravo okruženje naše platforme i sačuvali interese članova, Taobao će prilagoditi svoje poslovanje državnim zakonima i propisima“, navodi se u saopštenju kineske kompanije. 

Vrednost bitkoina je uzdrmana zbog odluka donetih u Kini, a nakon pada kursa sa rekordnih 1.200 dolara za jedan bitkoin, tek proteklih dana se valuta ponovo vratila na vrednost iznad 1.000 dolara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Potreban kredit?

    Dobar dan, Da li vam je potrebna hitna kredit da riješi svoje financijske potrebe, pružanje kredita u rasponu od 5.000,00 do 10,000,000.00 Max, mi smo pouzdan, učinkovit, brz i dinamičan, sa 100% zajamčeno zajam daje (. Eura, funti i dolara) u kamatna stopa koja se primjenjuje na sve kredite je (2%), ako ste zainteresirani vratite se u nas kroz usluge (Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com) koji se nalaze uključuju:

    * Home poboljšanje
    * Krediti Izumitelj
    * Auto krediti
    * Debt consolidation zajam
    * Kreditne linije
    * Drugi zajam
    * Poslovni Krediti
    * Osobni Krediti
    * Međunarodni krediti.

    E-mail kontakt: (Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com)

    Hvala ti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.