Srbija

23.01.2014. 09:53

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Arapi rade i na Koridoru 11?

Srbija

23.01.2014. 09:53

Zajednička kompanija Srbije i UAE finansiraće izradu investiciono-tehničke dokumentacije za deonicu Koridora 11 od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Ministar građevine Velimir Ilić potpisaće, u ime Vlade, memorandum o saradnji sa kompanijom GIDC – zajedničkom firmom Vlade Srbije i kompanije „Global Capital Advisors Management“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Zaključkom Vlade Srbije usvojen je tekst memoranduma, kojim je precizirano da će kompanija GIDC preuzeti finansiranje investiciono-tehničke dokumentacije kojom bi se utvrdila prostorna, ekološka, društvena, finansijska i ekonomska opravdanost investicije za izgradnju deonice auto-puta na Koridoru 11 Požega-Boljare, u dužini od 106,8 kilometara. 

Ilić će u sedištu vlade potpisati memorandum sa direktorom privrednog društva za razvoj industrijskih i infrastrukturnih projekata u Srbiji – GIDC Sašom Milovanovićem, saopštilo je Ministarstvo građevine. 

Ministarstvo građevine i kompanija „Global kapital advajzers menadžment“ potpisali su u avgustu 2013. memorandum o saradnji, a ta kompanija iz UAE je najavila velike investicije u Srbiji. 

Ilić je tada rekao novinarima da je reč o ulaganjima kompanije GCAM u projekte kao što su Kargo centar Lađevci, stanogradnja, turizam, auto-putevi i agrobiznis. 

Te investicije će, kako je objasnio, biti realizovane kroz zajedničko finansiranje putem Fonda u koji će ova kompanija iz Emirata uložiti prvih 10 do 15 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Više volim knjigu od papira, i te dve forme su , po mom mišljenju, potpuno neuporedljive; evo ja upravo sad, dok kucam odgovor na vaše pitanje u elektronskoj formi ne mogu da smislim nešto pametno. Mislim da bi mnogo lepši odgovor smislila kad bi pisala olovkom na papiru, ko što smo nekada pisali sastave iz srpskog. A najviše od svega volim miris tek kupljene knjige, a još ako je poklonjena, verujem da miriše još lepše 😉 sladja.m.zdravkovic@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.