Srbija

23.01.2014. 10:19

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Dolazak Arabteka u Srbiju nema veze sa Beogradom na vodi

Srbija

23.01.2014. 10:19

Otvaranje regionalnog centra kompanije Arabtek u našoj zemlji nema veze s Beogradom na vodi, kažu rukovodioci tog projekta.

Građevinska firma „Arabtek“ iz Dubaija planira da otvori regionalni centar u Beogradu. Namera ove kompanije je da iz Srbije poslovanje proširi i na ostale zemlje Balkana. U saopštenju, koje prenosi sajt „Arabijan biznis“, stoji da „Arabtek“ već pregovara sa partnerima u vezi sa projektima na Balkanu.

Projekti na kojima trenutno radi „Arabtek“ vredni su 8,1 milijardu dolara, a ova kompanija gradila je i najveću zgradu na svetu, „Burdž kalifu“ u Dubaiju. Investitor na tom projektu bio je „Emar propertis“, koji predvodi Muhamed Alabar, direktor „Igl hilsa“, firme partnera Srbije na projektu „Beograd na vodi“. 

Međutim, rukovodilac projekta „Beograd na vodi“, Srđan Rupar, za „Novosti“ kaže da je siguran da dolazak „Arabteka“ nema veze sa nedavno predstavljenim ambicioznim planovima u Savskom amfiteatru. 

„Jer, Muhamed Alabar nam je jasno stavio do znanja da će na projektu ‘Beograd na vodi’ sarađivati isključivo sa firmama iz Srbije, uključujući dizajnere, projektante, izvođače radova, proizvođače građevinskih materijala… Kada smo sa njegovim timom stručnjaka obilazili lokaciju i okolne ulice, išli su čak dotle da ih je zanimalo kojeg dekorativnog kamena ima u Srbiji, koji su potencijali čeličana“, tvrdi Rupar. 

On poručuje da „jedrenjak zvani ‘Beograd na vodi’ plovi sada punom snagom“ i fa ga više ništa ne može zaustaviti. 

„Uz nas je najjači svetski investicioni fond i nijedan ‘tajfun’ ovaj projekat više ne može da zaustavi. Ono što je sigurno, od projekta ‘Beograd na vodi’ najviše će profitirati srpsko građevinarstvo“, uverava Srđan Rupar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.