Srbija

24.01.2014. 09:46

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Dačić: Vlada ne koči ekonomske reforme

Srbija

24.01.2014. 09:46

Ivica Dačić izjavio je da Vlada Srbije ne koči ekonomske reforme i da Nacrt izmena i dopuna Zakona o radu nije povučen iz procedure.

Dačić je novinarima kazao da će se o tom zakonu, kao i o zakonima o privatizaciji i stečaju, dodatno razgovarati sa predstavnicima sindikata i poslodavaca.

„Nijedan od tih zakona nije povučen iz procedure, ali će se o njima raspravljati na takav način da se dođe do dogovora“, kazao je premijer nakon sastanka sa direktorom Direktorata Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom. 

Dačić je naveo da podržava reforme, kao i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ali da je potrebno dogovoriti se o tome koje reforme sprovesti, kao i proceduru za njihovo sprovođenje u praksi. 

„Tekst novog zakona o radu analiziraće radna grupa Vlade, sindikata i poslodavaca. Zakoni o privatizaciji i stečaju biće na dnevnom redu Socijalno-ekonomskog saveta pre nego što se o njima izjasni parlament“, rekao je Dačić. 

Premijer je dodao da je suština politike traženje dogovora, a ne konflikata, i da u tom smislu smatra da je neophodno razgovarati sa predstavnicima radnika i poslodavaca. 

Premijer i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dogovorili su 20. januara sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u Unije poslodavaca da se pravi nova verzija izmena Zakona o radu i da se iz Skupštine povuku predlozi zakona o radu i o stečaju, što još nije učinjeno. 

O Nacrtu izmena i dopuna Zakona o radu vođena je javna rasprava od 18. decembra pošle godine do 10. januara, a u njegovoj pripremi nisu učestvovali reprezentativni sindikati – Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“. 

Takvom odlukom bio je nezadovoljan ministar privrede Saša Radulović koji je juče rekao da bi povlačenje predloženih zakona o privatizaciju i o stečaju značilo da Vlada odustaje od reformi i da se stranke na vlasti pripremaju za prevremene parlamentarne izbore.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Zaista ne razumem u naslovu “ u Nemačku stigao preko Balkana“.
    Šta ako je stigao preko Balkana. Kakve ima veze dali je neko stigao preko balkana ili preko „demokratske evrope“ Ubica je ubica.
    VI novinari ste obični huškači koji zarad tiraža i posećenosti sajta sklepate naslove ne misleći šta on mogu da prenesu kao poruku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.