Srbija

01.02.2014. 21:46

Prof. Dr Mihailo Crnobrnja

Autor: Nova Ekonomija

KOLUMNA: Rešavanje problema, pa onda poboljšanje

Srbija

01.02.2014. 21:46

Uobičajeno je na početku godine baciti pogled na to šta nas u njoj očekuje. Većina analitičara, pa i političara, ocenjuju da će 2014. biti teška godina. Ja se sa tom ocenom slažem. U tekstu koji sledi, navodim i nekoliko razloga za to.

Reforme privrednog sistema, započete pre više od jedne decenije, još nisu privedene kraju. Prošle godine najavljeno je da će 2014. godina biti odlučujuća za njihovo dovršavanje. Na početku ove ne znamo da li će se one odlučno i brzo sprovoditi, u kom slučaju sledi oštar, ali i relativno kratak „bol“, ili će se, kao što je i dosad bio slučaj, oštrica ublažiti, a bol, mada nešto manji, trajaće znatno duže.    

U ovoj godini mora se konačno zaustaviti tendencija da trošimo više nego što stvaramo, a razliku pokrivamo ili zaduživanjem, ili prodajom državnog vlasništva. Ostalo je malo toga što je vredno i može se prodati, a kreditno zaduženje je odavno prevazišlo zakonski limit i sad opasno ugrožava onaj daleko važniji, ekonomski limit. Jedino pravo i trajno rešenje je promena ponašanja na svim nivoima i svim strukturama države, od Skupštine i Vlade, do opštine.

Nastavak teksta možete pročitati u sedmom broju štampanog izdanja „Nova Ekonomija“

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. MUP-u nista ne teba verovati – za slucaj linca zandara koji su obezbedjivali Paradu ponosa, MUP je iz svojih spisa obrisao (tj unistio dokaz) 5 minuta audio snimka!!! I nisu hteli da izadju na pozive gradjana u Hercegovackoj ulici…
    U vrhu MUP-a su mafijasi koji zastupaju interese samo 2 porodice: Mali i Vucic!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.