Srbija

03.02.2014. 10:18

Blumberg

Autor: Nova Ekonomija

Arabtek će raditi na novim projektima u Srbiji

Srbija

03.02.2014. 10:18

Kompanije Arabtek i Abar propertiz dogovorile posao u UAE vredan 6,1 milijardi dolara, a najavljuju saradnju i na projektima u Srbiji.

Građevinska kompanija „Arabtek holding“ (Arabtec holding) potpisala je ugovor sa firmom „Abar propertiz“ (Aabar properties), koji podrazumeva izgradnju 37 zgrada u Dubaiju i Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prenosi agencija Blumberg. Kako se precizira, ugovor je vredan čak 6,1 milijardi dolara.

Ugovorom je predviđena izgradnja hotela i stambenih zgrada, saopštio je Arabtek. 

Međutim, za našu javnost je verovatno interesantnija informacija da je direktor „Abar propertiza“ Hadem al Kubisi najavio da će Arabtek biti angažovan i na projektima u Sjedinjenim Državama, Maroku i Srbiji, vrednim 20 milijardi dolara. 

Zasad, međutim, nema zvaničnih informacija o projektima koje kompanija „Abar propertiz“ planira u našoj zemlji. 

„Abar propertiz“ je podružnica kompanije „Abar investments“ iz Abu Dabija, ćerke firme energetskog giganta „International Petroleum Investment Company“ (IPIC), koji je u stoprocentnom vlasništvu vlade Abu Dabija. 

„Arabtek“ je, s druge strane, nedavno najavio da će otvoriti regionalnu kancelariju u Beogradu, odakle bi proširio svoje poslovanje i na ostale zemlje Balkana. 

Iako su se u javnosti ubrzo pojavile spekulacije da bi „Arabtek“ mogao biti angažovan na realizaciji projekta „Beograd na vodi“, iza kojeg stoji kompanija „Igl hils“ Muhameda Alabara, rukovodilac tog projekta Srđan Rupar demantovao je te informacije, navodeći da će objekte u Savskom amfiteatru graditi domaća građevinska preduzaća. 

Kompanija „Arabtek“, inače, ima bogatu saradnju sa kompanijama Muhameda Alabara, poput izgradnje Burž Kalife, trenutno najviše zgrade na svetu, iza koje stoji Alabarova kompanija „Emar propertiz“ (Emaar properties). 

Banka Amerike Meril Linč (Bank of America Merrill Lynch) nedavno je savetovala investitore da ulažu u akcije „Arabtek holdinga“, ocenjujući da će deonice te kompanije imati snažan rast. Vrednost akcija „Arabteka“ porasla je čak 60 odsto od početka godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. To znaci da i mi drugi gradjani kojima je takodje oteta kompletna ocevina/ dedovina netreba da placamo porez pre nego nam drzava vrati nasu dedovinu ili ocevinu? Ok mislim da je to u redu, samo me zanima da li ce dezava to prihvatiti, i ponasati se kao u pitanju crkve.? Ne mi drugi moramo da placamo porez i nikada nam nece vratiti, oteto i opljackjano. Drzava nam sada nudi da plati 10% vrednosti, sto je smesno. Da ne govorim o kamionima, automobilima koje je uzela pocetkom rata i nikada nam ne priznaje jer to smatra ratnim pravom da nase privatno korisyi za odbranu drzave. Deonice, akcije u firmama koje je drzava unistila i upropastila takodje ne priznaje? E to je Srbinja koja se ODNOSI PRENMA SVOJIM GRADJANIMA…ili kako se odnose prema gradanima Srbije naslednici komuniusta njihovi potomci…voleo bih da gresimmm
    Plasim se da je Srbija osudjena na propast upravo zbog svega gore navedenog..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.