Srbija

16.02.2014. 20:27

B92

Autor: Nova Ekonomija

Šta će biti sa Srbijagasom?

Srbija

16.02.2014. 20:27

Dok ministarka Zorana Mihajlović najavljuje da će do kraja godine Srbijagas biti drugačiji, direktor te kompanije nema nameru da napusti položaj.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže će naredna Vlada do kraja godine odrediti rok do kada mora doći do promena u poslovanju Srbijagasa i EPS-a. Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović odgovara da će o restruktuiranju preduzeća odlučivati nova Vlada, a da će on, i ukoliko ne bude u toj vladi biti i dalje biti u „Srbijagasu“.

Ministarstvo energetike i „Srbijagas“ i dalje suprotnim stranama. Ministarka kaže da se javna preduzeća moraju brže menjati, da su u EPS-u započete reforme, ali da idu sporo, dok „Srbijagas“ sa promenama nije ni počeo. 

Ona podseća da je knjigovodstveni kapital „Srbijagasa“ nula, a da država hoće da to preduzeće bude efikasanije i da državi obezbedi profite i prihode. 

„Verujem da će naredna vlada da jasno odredi do kada mora da dođe do finansijske konsolidacije, a do kada do organizacione. Po našem mišljenu to je sasvim sigurno do kraja godine, znači do kraja 2014. mi moramo da pričamo o drugačijem ‘Srbijagasu’, a onda će i samoj državi biti bolje“, ocenila je Mihajlovićeva. 

„Sada se dešava apsurd. Sada država daje garancije za ‘Srbijagas’, i u redu, i za gas i za tako dalje, a sa druge strane se ništa ne dešava na strani samog javnog preduzeća. Dakle, to je dvosmerena ulica – moramo da radimo i jedni i drugi“, poručila je ona. 

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović odgovara da se će tim problemom baviti nova Vlada. On kaže da i ako ne bude bio u novoj Vladi, biće u „Srbijagasu“. 

Pre gotovo godinu dana Ministarstvo energetike, najavljivalo se da se priprema plan restruktuiranja „Srbijagasa“, koji će se odvijati u nekoliko faza, ali se rukovodstvo ove komapanije nije složilo sa predlozima Ministarstva.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Takvih fabrika se Vucic naotvarao po Srbiji.za po 200 evra plate.Samo pletu kablove so mi roboti ne mogu da urade a da psihici ne prolupaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.