Srbija

24.02.2014. 15:22

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Srpski Davos od 4. do 6. marta na Kopaoniku

Srbija

24.02.2014. 15:22

Kopaonik biznis forum 2014, čija je tema Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja, održava se ove godine od 4. do 6. marta.

Tradicionalno godišnje savetovanje ekonomista poznato je i kao srpski Davos, afirmisao se kao mesto na kome ekonomski stručnjaci i privrednici vrednuju efekte reformi i ekonomskih politika, i taj skup pruža platformu za sučeljavanje različitih mišljenja i argumenata kako bi se došlo do izvodljivih i efikasnih politika Vlade i NBS, poručuju organizatori.

Kako su ranije najavili organizatori, rasprava će se ove godine voditi u okviru tri oblasti – naredni koraci u strukturnim reformama, koja je planirana za prvi dan foruma, potom će biti reči o ekonomskim i strukturnim politikama, a poslednjeg dana foruma predvidjena je debata na temu kako industrijske i regionalne politike pretvoriti u realnost. 

Organizatori podsećaju da je više od dvadeset godina KBF mesto za razgovor koji se bazira na realnom sagledavanju problema, sučeljavanju i uvažavanju stručnih argumenata. 

I ove godine, kroz niz plenarnih sednica i panela nastaviće se sa razgovorima i razmenama mišljenja o kretanjima u ekonomiji Srbije, regulatornom okviru koji ih određuje i uporedivim iskustvima, što stvara tenzije u vezi postojećih rešenja i oživljava nove koncepte. 

Organizatori najavljuju da se očekuje više od 500 učesnika, a predviđeno je održavanje 11 panelnih i pet plenarnih sesija. 

Prisustvovaće predstavnici Vlade Srbije, Narodne banke, ambasadori zemalja EU, privrednici, a planirano je i održavanje posebnog panela koji će biti posvećen evropskim integracijama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Januar je mesec dug, jer nam zima nije drug
    Ako placas struju puno, ne treba ti drva plam
    Nosis poklone, slavis slavlja i tako sve u krug
    U staroj si jakni, cizmama pa te uvek blam
    Ako hoces da prezivis mesec prvi u godini
    Resi kao medved il jazavac da se sklupcas u jazbini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.