Svet

10.03.2014. 10:28

B92, Ekapija

Autor: Nova Ekonomija

Koliko košta najskuplja palačinka na svetu?

Svet

10.03.2014. 10:28

Kako bi proslavili ovogodišnji Debeli utorak na najdekadentniji mogući način, Opus restoran u Mančesteru osmislio je najskuplju palačinku ikada.

„Debeli utorak“ je manifestacija kojom se u Engleskoj simbolično obeležava poslednji dan uoči uskršnjeg posta (ove godine je to bio 4. mart). Budući da su palačinke jedna od omiljenih tradicionalnih poslastica „Debelog utorka“, ovaj dan je poznat i kao neformalni međunarodni dan palačinki.

Ukoliko odete u restoran koji služi palačinke možete očekivati listu preliva koja je prilično standardna – sirup, voće, džem, puter, sir ili još voća. 

Međutim, za ovu specijalnu najskuplju palačinku, mančesterski restoran „Opus“ koristio je skupocene prelive od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje, prenosi portal „eKapija“. 

Šlag na torti kada govorimo o ovom prestižnom doručku je „Dom Perignon Rose Hollandaise“ sos uz koji je palačinka servirana. 

Što se tiče baze same palačinke, odnosno testa od koga je napravljena, sastojci su isti kao i uvek. 

Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru restorana „Opus“, Metjuu Daunsu, kao rezultat njegovog razmišljanja u slobodno vreme, a ne meniju se našla samo za „Debeli utorak“. 

Za samo 20 minuta, ova palačinka je spremna za serviranje, što je taman dovoljno vremena da popričate o njenoj ceni sa vašim prijateljima, a ona iznosi čak 1.300 dolara po porciji. 

Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svetlo pink topingom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.