Kako bi proslavili ovogodišnji Debeli utorak na najdekadentniji mogući način, Opus restoran u Mančesteru osmislio je najskuplju palačinku ikada.
„Debeli utorak“ je manifestacija kojom se u Engleskoj simbolično obeležava poslednji dan uoči uskršnjeg posta (ove godine je to bio 4. mart). Budući da su palačinke jedna od omiljenih tradicionalnih poslastica „Debelog utorka“, ovaj dan je poznat i kao neformalni međunarodni dan palačinki.
Ukoliko odete u restoran koji služi palačinke možete očekivati listu preliva koja je prilično standardna – sirup, voće, džem, puter, sir ili još voća.
Međutim, za ovu specijalnu najskuplju palačinku, mančesterski restoran „Opus“ koristio je skupocene prelive od morskih plodova, kao što su Beluga kavijar, škotski jastog, Hulle Verge tartufi i škotske dagnje, prenosi portal „eKapija“.
Šlag na torti kada govorimo o ovom prestižnom doručku je „Dom Perignon Rose Hollandaise“ sos uz koji je palačinka servirana.
Što se tiče baze same palačinke, odnosno testa od koga je napravljena, sastojci su isti kao i uvek.
Ideja o najskupljoj palačinki pala je na pamet glavnom kuvaru restorana „Opus“, Metjuu Daunsu, kao rezultat njegovog razmišljanja u slobodno vreme, a ne meniju se našla samo za „Debeli utorak“.
Za samo 20 minuta, ova palačinka je spremna za serviranje, što je taman dovoljno vremena da popričate o njenoj ceni sa vašim prijateljima, a ona iznosi čak 1.300 dolara po porciji.
Jedini element koji izdvaja ovu ekstravagantnu i dekadentnu palačinku od običnih je to što se ona servira u formi debljeg trougaonog komada, sa svetlo pink topingom.
Pola Srbije radi vise od 8 sati a placa im se kao da rade 8.Dokle vise tako?