Vesti iz sveta

28.01.2019. 11:33

Autor: Nova Ekonomija

Britanski maloprodajni lanac Tesko gasi oko 15.000 radnih mesta

Britanski maloprodajni lanac Tesko planira da ugasi oko 15.000 radnih mesta i da zatvori odeljenja s mesom, ribom, sirevima i delikatesima u svojim prodavnicama.
To je objavio Blumberg pozivajući se na list Mejl on Sandej. 
Ovaj maloprodavac će takođe reorganizovati pekare u svojim prodavnicama, gde će osoblje zameniti automatima za prodaju hrane, navodi se u tekstu. 
Očekuje se da će plan pogoditi većinu od 732 Teskova velika marketa. 
List dodaje da glavni izvršni direktor Dejv Luis želi da sreže troškove poslovanja za 1,5 milijardi funti do 2020. godine, kako bi kompanija postala profitabilnija. 
Tesko je prošle godine kupio veletrgovca Bukera za 4,0 milijarde funti, u nastojanju da stekne veću kontrolu nad svojim lancima snabdevanja. Takođe je pokrenuo diskontni lanac DŽek’s kako bi se u tržišnoj utakmici zaštitio od jeftinijih rivala kao što su Lidl i Aldi. 
Mejl piše da se očekuje da Luis ove nedelje obavi razgovore sa zaposlenima koji treba da budu proglašeni tehnološkim viškom. 
Tokom protekle tri finansijske godine, kompanija sa sedištem u Hertfordšajeru, u Engleskoj, smanjivala je u proseku oko 29.000 radnika godišnje, prema podacima koje je prikupio Blumberg. 
Tesko je krajem februara 2018. godine imao 440.000 zaposlenih, prema poslednjem godišnjem izveštaju, što je dvostruko više od broja zaposlenih u drugom najvećem lancu supermarketa u Velikoj Britaniji, „DŽej Sejnsberiju“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.