Svet

16.07.2014. 10:27

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

U Americi se spajaju dva duvanska giganta

Svet

16.07.2014. 10:27

Američki proizvođač cigareta Rejnolds Amerikan (RAI) planira da kupi rivalsku kompaniju Lorilard za preko 25 milijardi dolara.
Udruživanjem Rejnolds Amerikana i Lorilarda, odnosno drugog i trećeg najvećeg američkog proizvođača cigareta, biće stvorena kompanija sa ukupnim prihodima od preko 11 milijardi dolara i sa operativnim profitom od oko pet milijardi dolara, navodi se u zajeničkom saopštenju tih kompanija, a prenosi agencija Frans pres.
RAI je majka-firma kompanije RJ Rejnolds, proizvođača cigareta „kamel“, „pal mal“ i „vinston“, dok je Lorilardov brend „njuport“ najprodavaniji brend mentol cigareta i druga najprodavanija vrsta cigareta u SAD. 
Kompanija RAI je, takođe, najavila da će britanska firma Imperijal tobako kupiti njene brendove cigareta, poput „salema“ i „vinstona“, i još neke aktive za sumu od 7,1 milijarde dolara. 
Britiš amerikan tobako, najveći akcionar u RAI-ju, podržao je ovakve ugovore i saopštio da će zadržati svoj udeo od 42 odsto kroz investicije od oko 4,7 milijardi dolara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Prijavite se za brz i povoljan zajam kako biste isplatili račune i započeli novu tvrtku ili ponovno financirali svoje projekte po jeftinijoj kamatnoj stopi od 2%. Kontaktirajte nas danas putem: anitaloanfirm1@live.com s iznosom zajma koji je potreban jer je naša minimalna ponuda zajma od 1.000,00 USD za bilo koji odabir iznosa kredita. Mi smo legitimni registrirani i ovjereni zajmodavac. Možete nas kontaktirati danas putem e-pošte za brzu reakciju, ako ste zainteresirani za dobivanje ovog zajma, kontaktirajte nas za više informacija o procesu kreditiranja, procesu kako se odredbe i uvjeti zajma te kako će se zajam prenijeti na posao vas. Trebam vaš hitni odgovor ako ste zainteresirani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.