Vesti iz zemlje

11.04.2019. 14:33

N1

Autor: Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji

Dolazak Folksvagena bio bi sjajan za Srbiju

Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da nema nove vesti u vezi sa dolaskom Folksvagena u Srbiju i da ta odluka još nije doneta.
Šib je rekao da će o tome odlučiti sama kompanija, a da je njegov lični stav da bi to bila sjajna stvar za Srbiju.
„Nadam se da će odluka biti u korist Srbije. Ne znam kada će odluka biti doneta, ali bi to bio nastavak pozitivnog trenda“, rekao je Šib za N1.

PROČITAJTE JOŠ:
Novinari moraju imati mogućnost da slobodno rade
Odgovarajući na pitanje o slobodi medija u Srbija, Šib je rekao da su mediji od izuzetne važnosti za stabilnu demokratiju.
„Zbog toga smatramo da se mora obezbediti sloboda medija. Postoje deficiti u Srbiji, postoji i medijska strategija koja treba da bude usvojena, ali je važno da budu prilagođeni i određeni zakoni i da se u praksi nešto menja“, rekao je nemački ambasador.
Prema njegovim rečima, od velikog je značaja da se obezbedi zaštita novinara koji moraju imati mogućnost da slobodno rade svoj posao.
„Smatram da je vlada svesna da tu postoji problem, to je već duže vreme poznato. Premijerka se lično posvećuje toj temi i imam utisak da se nešto dešava jer sloboda medija je tema kojoj smo i mi posvećeni“, rekao je Šib i dodao da se treba omogućiti kritička rasprava u medijima.
Odgovarajući na pitanje o protestima u gradovima širom Srbije, Šib je rekao da je važno da demonstracije ostanu mirne odnosno da ne dođe do incidenata i izgreda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.